Στην προσδοκία πως η Fed δεν θα πιέσει περαιτέρω την αυξητική τάση των επιτοκίων της και εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων της ΕΚΤ, οι μετοχικές αγορές κινήθηκαν έντονα ανοδικά την Τρίτη, εντός μιας μεσοπρόθεσμης πτωτικής τάσης.

Στο ταμπλό

Ο πανευρωπαϊκός Eurostoxx 50 προσπέρασε εύκολα το επίπεδο των 3.540 μονάδων που τον είχε απασχολήσει πολλές ημέρες, και με ώθηση από τους ισχυρούς όγκους, ανώτερους του μεσοσταθμικού, ήρθε μια καθαρή επικράτηση των αγοραστών. Με το μοτίβο να είναι έντονα ανοδικό, ο Δείκτης φαίνεται να έχει καύσιμα να προσεγγίσει την περιοχή των 3.730 που οριοθετούν εξάλλου και το άνω όριο του εν λόγω πτωτικού σχηματισμού, με την κοντινή στήριξη στις 3.480.

Οι πρωταγωνιστές

Οι μετοχές των Adidas (+6,50%), Intesa Sanpaolo (+5,89%) και Bayer (+4,76%) ηγήθηκαν της επέλασης, ενώ εντυπωσιακό φαίνεται το γεγονός ότι μονάχα 3 από τις 50 έκλεισαν σε αρνητικό έδαφος, κι αυτές μάλιστα πολύ κοντά στο αμετάβλητο (Safran -0,06%, Flutter -0,08% και KONE -0,28%).

Ο μικρότερος αδερφός

Ακόμα πιο επιθετική εικόνα είχε ο 600άρης Eurostoxx, ο οποίος πρόλαβε γρήγορα γρήγορα να έρθει αντιμέτωπος με το αντίστοιχο δικό του όριο των 425 μονάδων. Και με στήριξη τις 417, που επίσης ταλαιπώρησε σε αρκετές περιπτώσεις, ενδέχεται να δούμε συνέχιση προς τις 437, ανάλογα πάντα και τις διαθέσεις της ΕΚΤ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News