O δείκτης μεγάλης κεφ/σης των ΗΠΑ, S&P 500, κατάφερε να δώσει μια πειστική διάσπαση της μεσοπρόθεσμης πτωτικής τάσης που τον ταλαιπωρούσε για ένα τρίμηνο, στη σκιά των πληθωριστικών πιέσεων και της απαιτητής εμπλοκής της Fed να αυξήσει τα επιτόκια αναφοράς παράλληλα με την άρση της παροχής ρευστότητας.

Διαγραμματικά

Η προσπέλαση του υψηλού της 18 Ιουλίου στις 3.900 μονάδες συνέπεσε με τη διάτρηση της αντίστασης που συνιστούσε το άνω όριο του πτωτικού σχηματισμού. Οι επενδυτές έδωσαν με ένα ημερήσιο κλείσιμο +2,76% το έναυσμα για είσοδο του Δείκτη σε θετική περιοχή, κόντρα σε κάθε μακροοικονομικό δεδομένο που θέλει την πίεση στην αγορά μετοχών, ως αντιστάθμισμα στον υψηλό κίνδυνο και το επίσης υψηλό premium που θα απαιτούν οι εμπλεκόμενοι.

Παγίδα αγοραστών;

Έτσι, με τρεις συνεχόμενες θετικές συνεδριάσεις, το momentum παρέμεινε έντονα θετικό, με επόμενη στάση τις 4.180 και στηρίξεις τις 3.885 (κοντινή), 3.830 και 3.705 (μεσοπρόθεσμη). Η έξοδος από αγοραστικές θέσεις φαίνεται λογική με την απώλεια των 3.640 σε κλείσιμο ημέρας.

Οι μετοχές

Από τις μετοχές του 500άρη, εντύπωση έχει προκαλέσει το τελευταίο διάστημα η Netflix, που καταγράφει και την υψηλότερη εβδομαδιαία απόδοση +18,39%, ακολουθούμενη από τις Etsy και Bed, Bath and Beyond (+17,42% και 17,14%). Και μάλιστα, η Netflix κατέγραψε και πάλι υψηλούς όγκους συναλλαγών πέριξ του 180% του μεσοσταθμικού της, όπως εξάλλου και η Akamai Tech που χθες υπεραπέδωσε με +4,86% και τζίρο 5 φορές ανώτερο του δικού της μεσοσταθμικού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News