Το Χρηματιστήριο Αθηνών αντιμετώπισε με ωριμότητα την έντονη μεταβλητότητα της ημέρας, προεξοφλώντας μάλιστα θετική έκβαση στο σημαντικό ζήτημα της εμπλοκής της ΕΚΤ στον πόλεμο των επιτοκίων, η οποία παρεμπιπτόντως αύξησε με το γάντι κατά 50 μ.β. τα επιτόκια αναφοράς, για πρώτη φορά μετά από 11 έτη. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μόνιμα σε θετικό έδαφος κλείνοντας με κέρδη απροβλημάτιστος, έχοντας σύμμαχο τον τραπεζικό κλάδο.

Διαγραμματικά

Ο Γενικός Δείκτης, μετά την προχθεσινή κατοχύρωση του οχυρού των 805-807 μονάδων που τον είχε ταλαιπωρήσει αρκετές συνεδριάσεις το τελευταίο διάστημα, κατάφερε να προσεγγίσει τις 825, και κοντά στα υψηλά ημέρας. Το momentum είναι ισχυρό με το σήμα αγοράς από τις 811 μονάδες ως επιβεβαίωση στο overshooting να είναι εν ισχύ, με το στοπ κάτω από τις 809 σε κλείσιμο ώρας και επόμενο επίπεδο υποδοχής τις 835.

Η μεσοπρόθεσμη εικόνα

Παρά το καλό πρόσωπο που δείχνει το Χρηματιστήριο, παρατηρώντας ότι είναι και το μόνο που έκλεισε ισχυρά θετικά από τις ευρωαγορές, η πρόσφατη ιστορία έχει δείξει ότι όλα κρίνονται από την τάση στις διεθνείς αγορές, και ακόμα περισσότερο από τις εξελίξεις στο μέτωπο των επιτοκιακών αλλαγών στα μεγάλα οικονομικά συστήματα, με δεδομένο ότι ο πληθωρισμός έχει σκεπάσει κυριολεκτικά τα πάντα. Και μάλιστα, οι για άλλη μια συνεδρίαση ισχνοί όγκοι επιρρωνύουν την πεποίθηση του αβαθούς, ώστε να αναμένεται ο καταλύτης που θα προσδώσει την πραγματική μεσοπρόθεσμη κατεύθυνση.

Οι πρωταγωνιστές

Ο τραπεζικός κλάδος μεγαλούργησε και πάλι, αφενός λόγω των υψηλότερων προσήμων των τραπεζικών μετοχών από όλη τη μεγάλη κεφ/ση, αφετέρου λόγω συν/κής δραστηριότητας, με τον ΔΤΡ να απορροφά σχεδόν το 1/3 του συνολικού. Τέλος, ενδιαφέρουσα ήταν η συνέχιση της ανοδικής αντίδρασης της πολύ ταλαιπωρημένης μετοχής της ΔΕΗ, ενώ και στην ειδησεογραφία κυριαρχεί η στρατηγική συνεργασία του ομίλου Fourlis και της Autohellas.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News