Tην έκδοση διαταγμάτων που θα υποχρεώνουν τα κλιματιζόμενα καταστήματα να κλείνουν τις πόρτες τους και θα προβλέπουν μείωση των φωτεινών διαφημίσεων για την εξοικονόμηση ενέργειας, ανακοίνωσε η υπουργός Ενεργειακής Μετάβασης της Γαλλίας Ανιές Πανιέ-Ρουνασέρ.

«Τις προσεχείς ημέρες θα εκδώσω δύο διατάγματα: το πρώτο θα γενικεύει την απαγόρευση φωτεινών διαφημίσεων, ανεξαρτήτως του μεγέθους της πόλης, ανάμεσα στην 01.00 και τις 06.00», με την εξαίρεση των αεροδρομίων και των σιδηροδρομικών σταθμών, και το δεύτερο θα απαγορεύει στα καταστήματα να έχουν ανοικτές τις πόρτες όταν θα λειτουργεί ο κλιματισμός και η θέρμανση», δήλωσε η υπουργός στη εφημερίδα Journal du Dimanche (JDD).

Ανοικτές πόρτες σημαίνει «20% περισσότερη κατανάλωση (…) είναι παράλογο», σημείωσε.

Διαβάστε επίσης: Στρατηγική συμφωνία συνεργασίας υπέγραψαν Γαλλία – Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Πρόστιμα

Ορισμένες γαλλικές πόλεις όπως η Λυών, η Μπεζανσόν και το Παρίσι έχουν εκδώσει δημοτικές αποφάσεις από τα μέσα του Ιουλίου, όταν η Γαλλία επλήγη από το κύμα καύσωνα, σύμφωνα με τις οποίες τα κλιματιζόμενα καταστήματα υποχρεούνται να κλείνουν τις πόρτες τους και σε διαφορετική περίπτωση επιβάλλεται πρόστιμο.

Όπως επισημαίνεται, η γαλλική κυβέρνηση προτίθεται να γενικεύσει την απαγόρευση σε ολόκληρη την χώρα, με προβλεπόμενο πρόστιμο τα 750 ευρώ. Ωστόσο, αρχικά η προσπάθεια θα επικεντρωθεί στην ενημέρωση των καταστηματαρχών.

Μέχρι σήμερα οι φωτεινές διαφημίσεις απαγορεύονται το  01.00 μέχρι 06.00 σε πόλεις με πληθυσμό μικρότερο των 800.000 κατοίκων. Σε μεγαλύτερες πόλεις οι κανόνες εξαρτώνται από το τοπικό ρυθμιστικό πλαίσιο, εάν υφίσταται.

Εκστρατεία ενημέρωσης

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Figaro, η Πανιέ-Ρουνασέρ θα επικεντρωθεί και σε μία εκστρατεία ενημέρωσης προς τους Γάλλους πολίτες, ενώ θα ζητήσεις από της εταιρείες παραγωγής ενέργειας να επικαιροποιήσουν τα τιμολόγια τους με την πρόβλεψη επιβράβευσης σε όσους δεν ξεπερνούν συγκεκριμένα όρια κατανάλωσης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια
Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον
Green |

Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον

Γνωρίζουμε πώς να αναπτύξουμε γρήγορα ΑΠΕ και ευέλικτη χωρητικότητα, πώς να επεκτείνουμε και να εκσυγχρονίσουμε τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και πώς να ανταποκριθούμε στη ζήτηση των πελατών για προσιτές τιμές, είπε ο κ. Στάσσης