Για ρωσικό δάχτυλο που μπορεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα των επικείμενων εκλογών στην Ιταλία προειδοποίησε σήμερα ο πρόεδρος του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, Ενρίκο Λέτα.

Ο κεντροαριστερός πολιτικός ζήτησε τόσο από τις ιταλικές υπηρεσίες πληροφοριών τόσο και από τις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές να παρακολουθήσουν στενά την προεκλογική εκστρατεία των επόμενων δύο μηνών, προκειμένου να εντοπίσουν πιθανή παρέμβαση της Ρωσίας μέσω της διασποράς ψευδών ειδήσεων προκειμένου να υποστηριχθούν τα φιλορωσικά κόμματα της χώρας.

Διαβάστε επίσης: Από την Ιταλία έως τη Σρι Λάνκα, μια… πολιτική κρίση «δρόμος»

«Κηρύσσω τον κόκκινο αυτό συναγερμό για το καλό της χώρας, αλλά και για το καλό της Ευρώπης» τόνισε ο κύριος Λέτα, μιλώντας στο Reuters.

Βέβαια ο κ. Λέτα απέφυγε να εξηγήσει ανοιχτά ποια κόμματα θα μπορούσαν να ευνοηθούν από μια τέτοια παρέμβαση, όμως είναι κοινό μυστικό πως τα υπερσυντηρητικά κόμματα έχουν σαφώς πιο φιλορωσική στάση.

Ενδεικτικά ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ηγέτης της Φόρτσα Ιτάλια και ο Ματέο Σαλβίνι της Λέγκας του Βορρά έχουν μεν καταδικάσει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, αλλά ταυτόχρονα έχουν εκφράσει επιφυλάξεις για την απόφαση της Δύσης να στείλει όπλα στο Κίεβο.

Θυμίζουμε πως, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η δεξιά συμμαχία, στην οποία συμμετέχει και το ακροδεξιό κόμμα των Αδελφών της Ιταλίας, προηγείται σε ποσοστά και μπορεί να επικρατήσει στην κάλπη της 2της Σεπτεμβρίου. Η Ακροδεξιά της Τζόρτζια Μελόνι, σε αντίθεση με τους συντηρητικούς συμμάχους της, είναι η μόνη που έχει υιοθετήσει καθαρά φιλο-ουκρανική θέση και είναι και αυτή που έρχεται πρώτη σε ψήφους, με περίπου 24%.

Στη δεύτερη θέση, με 22,5% βρίσκεται το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα κάτι που εξηγεί και την αγωνία του για τις πιθανές ρωσικές επεμβάσεις που θα μπορούσαν να ανατρέψουν το πολιτικό τοπίο.

«Νομίζω πως μια νίκη της Δεξιάς θα έβαζε την Ιταλία σε τελείως διαφορετική κατεύθυνση από αυτή που είχε πάρει με τον Ντράγκι. Και αυτό θα οδηγούσε σε διαμάχες στην Ευρώπη» σχολίασε ο κ. Λέτα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα