Με την εταιρεία να ανακοινώνει για άλλο ένα τρίμηνο απροβλημάτιστη βελτίωση μεγεθών, και μάλιστα σε μία αρκετά δύσκολη συγκυρία για το πλείστο των εταιρειών στη Wall Street, η μετοχή της Visa (NYSE:V) παραμένει ανθεκτική στο ταμπλό, καθώς από 1/1 χάνει μόλις 1,17% στην τιμή της και 14% σε ετήσια βάση, με τον Ιούλιο να τρέχει μάλιστα θετικός κατά 8,36%.

Στο ταμπλό

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των θεσμικών να υποστηρίζουν με επαναγορές τη μετοχή, η τάση παραμένει πλαγιοπτωτική, επιβεβαιώνοντας μάλιστα στις τελευταίες συνεδριάσεις την αξία των τεχνικών ευρημάτων με την άρνηση των αγοραστών να ανέβουν πάνω από τα 218 δολάρια, που αφενός συνιστούν και την αντίσταση στην εν λόγω κίνηση, αφετέρου δοκιμάστηκαν και πάλι στις 6 Ιουνίου χωρίς επιτυχία. Επομένως, μόνο με πειστική διάσπαση θα μπορούσαμε να μείνουμε ήσυχοι σε οποιεσδήποτε αγοραστικές θέσεις θα ληφθούν τότε, ενώ από κάτω υπάρχει κενό μέχρι τουλάχιστον την κοντινή στήριξη των 207, με ζώνη υποδοχής τα 177.

Καλά θεμελιώδη μεγέθη

Η εταιρεία ανακοινώνει επί πολλά συναπτά τρίμηνα αύξηση των μεγεθών της, με το β’ του 2022 να επιφύλαξε περαιτέρω αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 25,48% σε ετήσια βάση στα 7,19 δισεκατομμύρια δολάρια, και της καθαρής κερδοφορίας κατά 20,81%. Οι λειτουργικές χρηματοροές παρουσίασαν ελαφριά κάμψη στα 3,49 δισεκατομμύρια, ωστόσο οι αποδόσεις ενεργητικού (16,61%) και επενδεδυμένου κεφαλαίου (24%) είναι αξιοπρεπέστατες, ενώ και η μερισματική πολιτική παραμένει πτωχή στο 0,57% με payout ratio 23,32%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News