Στο κομμάτι των δανείων δεν υπάρχει καμία δυνατότητα ανάμειξης της κυβέρνησης ή κρατικής ανάμειξης, είπε το πρωί μιλώντας στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλλακάκης, αναφερόμενος στην αντιπαράθεση κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης για το θέμα του ελέγχου των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Υπάρχει πλήρης διαφάνεια γύρω από αυτό το θέμα, είπε. Στις καινοτομίες που έχουμε βάλει για την απορρόφηση χρήματων από το Ταμείο Ανάκαμψης είναι ότι θα επιλέγεται αυτός που ζητάει την μικρότερη συμμετοχή του κράτους στην επένδυση είπε.

Fuel Pass

Αναφερόμενος στο Fuel Pass είπε ότι θα ανοίξει μέσα σε αυτή την εβδομάδα, χωρίς να δεσμευτεί για το ποια ημέρα. Αναφερόμενος στην παράταση της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως το τέλος Αυγούστου είπε ότι έγινε για να διευκολυνθούν τα πολλά λογιστικά γραφεία από τον φόρτο εργασίας τους.

Σχετικά με την πορεία της οικονομίας τόνισε ότι είναι καλύτερη από ότι αναμένονταν. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα έχουμε εφέτος ένα ΑΕΠ αρκετά επάνω από τα 200 δισεκ., περίπου 20 δισεκ. παραπάνω από το ΑΕΠ του 2019.

Τα έσοδα πηγαίνουν καλά αλλά οι τιμές του φυσικού αερίου καταβροχθίζουν τον δημοσιονομικό χώρο. Η τιμή του έχει δεκαπλασιαστεί, είπε, για να προσθέσει ότι πρέπει να εισάγουμε τις Ανανεώσιμες Πήγες Ενέργειας μέσα στο σύστημα γιατί είναι αφάνταστα φθηνότερες, είπε ο αναπληρωτής υπουργός.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
Ρολφ Στράουχ: «Πρέπει να επιταχυνθεί η εφαρμογή του Σχεδίου Ανάκαμψης»
Macro |

Ρολφ Στράουχ: «Πρέπει να επιταχυνθεί η εφαρμογή του Σχεδίου Ανάκαμψης»

Ο επικεφαλής οικονομολόγος του ESM μιλάει για τις τρεις μεγάλες μελλοντικές προκλήσεις, την πρόοδο της Ελλάδας, τα ανησυχητικά σημάδια και την ανάγκη προώθησης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων