Ασιατικά χρηματιστήρια: Με άνοδο οι δείκτες πλην Hang Seng

Ο δείκτης αναφοράς του Χονγκ Κονγκ, Hang Seng, έκλεισε κατά 0,56% χαμηλότερα

Ασιατικά χρηματιστήρια: Με άνοδο οι δείκτες πλην Hang Seng

Με κέρδη έκλεισαν οι ασιατικές αγορές σήμερα, καθώς και αυτές έλαβαν ώθηση από την απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να αυξήσει τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης για την καταπολέμηση του πληθωρισμού, μια κίνηση που ήταν ευρέως αναμενόμενη.

Οι δείκτες

Μεταξύ των μεγάλων αγορών, μόνο η αγορά του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε. Ο δείκτης αναφοράς Hang Seng έκλεισε κατά 0,56% χαμηλότερα μετά την αύξηση των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα.

Η Αυστραλία κατέγραψε κέρδη, με τον S&P/ASX 200 να κλείνει κατά 0,82% υψηλότερα. Ο Kospi στη Νότια Κορέα σημείωσε άνοδο 0,81%, ενώ ο Kosdaq ενισχύθηκε 0,36%.

Ανοδικά κινήθηκαν και οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας. Ο Shanghai Composite κέρδισε 0,57% ενώ ο Shenzhen Component έκλεισε κατά 0,69% υψηλότερα. Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας έκλεισε κατά 0,22% υψηλότερα.

Μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, οι λιανικές πωλήσεις στην Αυστραλία αυξήθηκαν 0,2% τον Ιούνιο. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεψαν ότι οι πωλήσεις θα ήταν κατά 0,5% υψηλότερες.

Περισσότερα από Ασία

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο