Ήπια ανοδικά κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, προσπαθώντας να αποτιμήσουν τις προεκτάσεις των τελευταίων αποφάσεων της Federal Reserve για το βασικό της επιτόκιο, αλλά και των δηλώσεων του επικεφαλής της Τζερόμ Πάουελ.

Οι δείκτες

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,5%, με τον κλάδο των βασικών πόρων να κερδίζει 2,8%. Ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει κατά 0,26% στις 7.367 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,44% στις 13.224 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,56% στις 6.293 μονάδες.

Διαβάστε επίσης: Ασιατικά χρηματιστήρια: Με άνοδο οι δείκτες πλην Hang Seng

Οι τίτλοι

Τα εταιρικά αποτελέσματα είναι στο επίκεντρο και σήμερα στις αγορές, καθώς ανακοίνωσαν κέρδη μεγάλες εταιρείες, όπως οι Barclays, Shell, EDF, TotalEnergies, Stellantis, Leonardo, Prada, Diageo και BT.

Η Barclays σημειώνει απώλειες 0,6% σήμερα καθώς ανακοίνωσε πτώση 48% στα κέρδη του δεύτερου τριμήνου μετά τη λήψη μιας σημαντικής πρόβλεψης σχετικά με ένα δαπανηρό εμπορικό λάθος στις ΗΠΑ. Η βρετανική τράπεζα ανέφερε καθαρά κέρδη 1,071 δισ.  λιρών.

Από την άλλη, η κατασκευαστής ανεμογεννητριών Vestas κερδίζει κατά 9%, ενώ η γαλλική ασφαλιστική εταιρεία Scor υποχωρεί περισσότερο από 10%, με τα αποτελέσματά τους να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Η Fed στο επίκεντρο

Στο επίκεντρο επίσης βρίσκεται η δήλωση του προέδρου της Fed Τζερόμ Πάουελ ότι δεν είναι προαποφασισμένο το μέγεθος της κίνησης των επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας στην επόμενη συνεδρίασή της τον Σεπτέμβριο, σημειώνοντας ότι τελικά θα επιβραδύνει το μέγεθος των αυξήσεων επιτοκίων. Ο Τζερόμ Πάουελ είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι η Fed θα μπορούσε να αυξήσει τα επιτόκια ξανά κατά 0,75 ποσοστιαίες μονάδες τον Σεπτέμβριο, αλλά η τελική απόφαση θα εξαρτηθεί από τα δεδομένα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές