Ένεση ρευστότητας στους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας επιχειρεί το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Με τροπολογία που κατέθεσε στο νομοσχέδιο για τις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις και την ανάπτυξη υπεράκτιων αιολικών πάρκων προβλέπεται η διάθεση προκαταβολών στους παρόχους για τη χορήγηση των επιδοτήσεων στους λογαριασμούς ρεύματος των τελικών καταναλωτών. Η συγκεκριμένη διάταξη παραπέμπει τις λεπτομέρειες στην έκδοση σχετικής υπουργικής απόφασης, ενώ πηγή άντλησης των προκαταβολών θα αποτελούν τα έσοδα που συγκεντρώνονται καθημερινά από τον προσωρινό μηχανισμό επιστροφής μέρους των εσόδων της αγοράς επόμενης ημέρας.

Σημειώνεται, πως τους προηγούμενους μήνες οι προμηθευτές ρεύματος έβαζαν από τα δικά τους ταμεία τις επιδοτήσεις και λάμβαναν εκ των υστέρων από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης τα ποσά.

Άλλες διατάξεις

Εξάλλου με άλλα άρθρα στην τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας  θεσπίζεται ειδική διαδικασία για την αποθήκευση διοξειδίου του άνθρακα από φορείς οι οποίοι κατέχουν δικαίωμα άδεια έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων σε παραχωρηθείσες περιοχές, καλύπτοντας σχετικό κενό νομοθεσίας.

Επιπλέον με την τροπολογία προβλέπεται η ανάπτυξη πιλοτικών υπεράκτιων αιολικών πάρκων στη θαλάσσια περιοχή που εκτείνεται από το νότιο μέρος του Έβρου μέχρι βόρεια και βορειοανατολικά της Σαμοθράκης.

Επίσης διευρύνονται οι αρμοδιότητες και το αντικείμενο δραστηριότητας της ΕΔΕΥΕΠ (πρώην ΕΔΕΥ) προκειμένου να ανταποκρίνεται στις αυξημένες αρμοδιότητες που χορηγούνται στο πλαίσιο ανάπτυξης των υπεράκτιων αιολικών πάρκων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια