Συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία ή διατηρούν τη δυναμική τους τα τμήματα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για τους υποψήφιους φοιτητές/-τριες που έλαβαν μέρος στις πανελλήνιες εξετάσεις.
Αυτό επισημαίνει το ΟΠΑ, προσθέτοντας πως για τη φετινή χρονιά, σημειώνεται άνοδος των βάσεων σε τρία από τα οκτώ Τμήματα του ΟΠΑ.
Παρά τη γενικότερη πτωτική τάση των βάσεων εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, τα Τμήματα του ΟΠΑ είναι από τα πιο δημοφιλή στο 4ο επιστημονικό πεδίο, τονίζεται.
Πιο συγκεκριμένα:
· Τα Τμήματα Οικονομικής Επιστήμης και Διεθνών & Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών καταλαμβάνουν τις 2 πρώτες θέσεις σε σχέση με τα αντίστοιχα Τμήματα οικονομικών σπουδών άλλων ΑΕΙ.
· Το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας συνιστά την κορυφαία επιλογή στο 4ο επιστημονικό πεδίο και στις προτιμήσεις των επιτυχόντων (1η προτίμηση από το 99% των επιτυχόντων)
· Το Τμήμα Πληροφορικής ανεβαίνει στην κατάταξη και αποτελεί το 2ο πιο υψηλόβαθμο Τμήμα μεταξύ 12 αντίστοιχων Τμημάτων.
· Τα Τμήματα Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων και Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής κατατάσσονται στην 1η θέση μεταξύ των αντίστοιχων Τμημάτων άλλων ΑΕΙ.
· Τα Τμήματα Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας και Στατιστικής, που δεν αντιστοιχίζονται με άλλα Τμήματα, παρουσιάζουν εντυπωσιακή αύξηση στη βάση εισαγωγής τους, διατηρώντας ανοδική πορεία.
Τα παραπάνω αποτελέσματα επιβραβεύουν τον σταθερό προσανατολισμό του ΟΠΑ στην ποιοτική εκπαίδευση μέσα από σύγχρονα και συνεχώς εξελισσόμενα προγράμματα σπουδών, εστιασμένα στις ανάγκες του σύγχρονου οικονομικού περιβάλλοντος και βασισμένα στις αξίες του Ιδρύματος για αριστεία, εξωστρέφεια, καινοτομία και κοινωνική προσφορά, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του οικονομικού πανεπιστημίου.
Ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης, μετά την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, δήλωσε: «Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλες τις νέες φοιτήτριες και τους νέους φοιτητές που εισέρχονται στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και να ευχαριστήσω ιδιαίτερα εκείνους που μας επέλεξαν για την πανεπιστημιακή τους εκπαίδευση.
Η επιλογή των άριστων υποψήφιων φοιτητών στο ΟΠΑ, επισφραγίζει την υψηλή του αποστολή να εκπαιδεύει τους αυριανούς ηγέτες που με επίκεντρο την έρευνα, τη γνώση, την τεχνολογία και την καινοτομία, θα συμβάλλουν στη λύση των πιο απαιτητικών προβλημάτων της εποχής μας. Παράλληλα, η συνεργασία του Ιδρύματος με επιστημονικούς και επιχειρηματικούς φορείς από την εγχώρια και τη διεθνή αγορά, δίνει ευκαιρίες πραγματοποίησης πρακτικής άσκησης και απασχόλησης στους φοιτητές μας και προετοιμάζει αποφοίτους με άριστες προοπτικής επαγγελματικής εξέλιξης.
Η διαχρονική εμπιστοσύνη που απολαμβάνει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών αντικατοπτρίζει και το μέγεθος της ευθύνης που διαχειριζόμαστε όλοι οι συνάδελφοι στο Ίδρυμα για παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης, εκπόνηση πρωτότυπης έρευνας, και καλλιέργεια κουλτούρας για ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας που συνεισφέρουν σημαντικά στην πρόοδο της οικονομίας και της κοινωνίας.
Εκ μέρους της ακαδημαϊκής κοινότητας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, καλωσορίζω τις νέες φοιτήτριες και τους νέους φοιτητές και διαβεβαιώνω ότι θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανταποκριθούμε στις υψηλές προσδοκίες και τα όνειρά τους.»
Παρακάτω απεικονίζονται οι βάσεις εισαγωγής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε σύγκριση με τις περσινές:
Latest News
Σπύρος Μπλαβούκος: Ο «πρόεδρος της Ευρώπης» και η εξωτερική πολιτική
Ο Σπύρος Μπλαβούκος, καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
Η δύσκολη πρόκληση της ΕΚΤ στην πολιτική μείωσης των επιτοκίων
Η ΕΚΤ καλείται να ισορροπήσει ανάμεσα στη στήριξη της οικονομίας και στη διατήρηση σταθερού πληθωρισμού
Γιώργος Αλογοσκούφης: Πριν και Μετά τη Μεταπολίτευση Θεσμοί, Πολιτική και Οικονομία στην Ελλάδα
O Γ. Αλογοσκούφης εξετάζει, αναλύει και ερμηνεύει την εξέλιξη του κράτους και της οικονομίας της μεταπολεμικής Ελλάδας, πριν και μετά τη μεταπολίτευση του 1974
Πού βλέπουν 28 οίκοι το ΑΕΠ και τον πληθωρισμό το 2025 και 2026
Σύμφωνα με τη Focus Economics o ρυθμός μεταβολής του ΑΕΠ προβλέπεται το 2025 να κυμανθεί κοντά στην πρόβλεψη του 2024