Μία μονάδα πάνω από το κρίσιμο επίπεδο των 850 μονάδων έκλεισε τελικά σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο ολοκλήρωσε τον Ιούλιο με κέρδη, μετά από δύο μήνες πτώσης. Ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,37% στις 851,02 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 55,5 εκατ. ευρώ.

Το ΧΑ έκλεισε τον Ιούλιο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με +5%, καθώς από τις 6 Ιουλίου έχει σταθερή ανοδική πορεία. Βέβαια, η αίσθηση που θα άφηνε ο μήνας θα ήταν ακόμη καλύτερη εάν βοηθούσε και η συναλλακτική δραστηριότητα. Μια πειστική άνοδος προς τα υψηλότερα επίπεδα με καλύτερους όγκους θα ήταν ένα ευκταίο σενάριο, πλην όμως η εικόνα των τελευταίων πολλών συνεδριάσεων επενδυτικής απάθειας, δεν βοηθάει ιδιαίτερα.

Το δεύτερο τρίμηνο

Ίσως τις επόμενες ημέρες οι συναλλαγές βελτιωθούν επιλεκτικά και κατά περίπτωση, καθώς πολλές εισηγμένες της υψηλής κεφαλαιοποίησης θα δώσουν την εικόνα του δευτέρου τριμήνου. Και χωρίς υπερβολές τα πρώτα μηνύματα είναι θετικά, με τον τραπεζικό κλάδο να αναμένεται να επιβεβαιώσει σήμερα και τις επόμενες μέρες αυτήν την τάση.

Σύμφωνα με την Trader24, το τρέχον επίπεδο θεωρείται βαρύνουσας σημασίας για το μεσοπρόθεσμο διάστημα. Διότι αφενός αφορά σε τεχνικές αντιστάσεις ως το άνω όριο της υφιστάμενης πτωτικής τάσης, αφετέρου έχει ήδη δοκιμαστεί στις συνεδριάσεις της 20ης, της 21ης και της 27ης Ιουνίου, επιβεβαιώνοντας την ανθεκτικότητά του. Από την άλλη, η στήριξη παραμένει στις 810 μονάδες, από όπου μπορούμε να διακρίνουμε τον βραχυπρόθεσμο άξονα κίνησης της περιόδου.

Σε επίπεδο τίτλων, Ελληνικά Πετρέλαια, Motor Oil, Τέρνα Ενεργειακή, Λάμδα, Πειραιώς και Jumbo ξεχωρίσαν με τα κέρδη τους, ενώ σημαντική ήταν και η άνοδος των ΔΕΗ, Coca Cola, ΕΥΔΑΠ, Βιοχάλκο, Eurobank, Alpha Bank, ΓΕΚ Τέρνα, Σαράντης, Μυτιληναίος, ΟΤΕ και Titan. Στον αντίποδα, ήπια πτωτικά έκλεισαν οι ΟΛΠ, ΕΛΧΑ, ΟΠΑΠ και Aegean, με την Quest να ολοκληρώνει στο -1,01% και ο Ελλάκτωρ στο -1,48%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών