Ανοδικά κινούνται σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, οι οποίοι προσπαθούν να κλείσουν τον μήνα και την εβδομάδα θετικά, έχοντας σημαντικά στηρίγματα στα πολλά καλύτερα του αναμενομένου εταιρικά αποτελέσματα.Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,08% στις 32.554 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,65% στις 4.099 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 1,03% στις 12.288 μονάδες.

Διαβάστε επίσης: Χορός δισεκατομμυρίων για τις Big Oil 

Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Dow κερδίζει 1,9%, ενώ κοντά στο 3% είναι η άνοδος σε S&P 500 και Nasdaq. Τον Ιούλιο, η άνοδος του Dow ξεπερνά το 5%, του S&P 500 φτάνει το 7,8% και του Nasdaq είναι στο 10%. Και οι δύο δείκτες, οδεύουν προς την καλύτερη μηνιαία επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2022.

Η Fed 

Αυτή η απόδοση έρχεται σε έντονη αντίθεση σε σχέση με τους προηγούμενους έξι μήνες, όταν οι μετοχές υποχώρησαν στα επίπεδα της bear market. Η μεγάλη αντιστροφή ήρθε καθώς οι φόβοι των επενδυτών σχετικά με τον επιθετικό ρυθμό των αυξήσεων των επιτοκίων της Federal Reserve άρχισαν να εξασθενούν και η ιδέα ότι ο πληθωρισμός έχει ίσως κορυφωθεί άρχισε να βρίσκει πολλούς οπαδούς..Ωστόσο, ορισμένοι εξακολουθούν να ανησυχούν για τα επίπεδα πληθωρισμού λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και την πιθανότητα η κατανάλωση να συνεχίσει να αυξάνεται. Ενδεικτικό είναι ότι το Γραφείο Οικονομικής Ανάλυσης ανέφερε ότι ο δείκτης τιμών προσωπικών δαπανών κατανάλωσης, ένας δείκτης πληθωρισμού που παρακολουθεί στενά η Fed, έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 1982.Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Amazon σημειώνουν άνοδο 12% αφού ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου ανέφερε υψηλότερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ η Apple κερδίζει 2,6% μετά την δημοσίευση εσόδων από iPhone, τα οποία ήταν καλύτερα από τα αναμενόμενα.Η Chevron και η Exxon Mobil παρουσίασαν επίσης καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα για το προηγούμενο τρίμηνο, με τις μετοχές τους να κινούνται υψηλότερα.Στον αντίποδα, οι μετοχές της Roku χάνουν περισσότερο από 20%, αφού προειδοποίησε για την επιβράδυνση της διαφήμισης. Ο κατασκευαστής chip Intel σημειώνει πτώση 7% αφού τα τριμηνιαία αποτελέσματα ήταν κατώτερα των προσδοκιών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street