Σε συμφωνία ύψους 1,74 δισ. δολαρίων με την εταιρεία Moderna κατέληξε σήμερα η αμερικανική κυβέρνηση, η οποία αφορά την διασφάλιση 66 εκατ. δόσεων από το αναβαθμισμένο εμβόλιο της εταιρείας κατά του κορωνοϊού. Η είδηση ήταν αρκετή για να δώσει ώθηση στην μετοχή της εταιρείας.

Με δεδομένο πως η πανδημία δεν έχει καταλαγιάσει και οι νέες υποπαραλλαγές της Όμικρον καλπάζουν, η αμερικανική κυβέρνηση έχει ανεβάσει… στροφές για την ανανέωση και ενίσχυση του εθνικού εμβολιαστικού προγράμματος με τα νέα σκευάσματα κατά του κορωνοϊού, πριν τη δύσκολη χειμερινή περίοδο.

Διαβάστε επίσης: Πόσο κινδυνεύουν με επαναλοίμωξη όσοι νόσησαν; 

Με την προσθήκη και των εμβολίων της Moderna, οι αμερικανικές αρχές έχουν συνολικά διασφαλίσει 171 εκατ. δόσεις τροποποιημένων σκευασμάτων, τα οποία θα ενταχθούν στο εμβολιαστικό πρόγραμμα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, μέσα στο φθινόπωρο. Είχε προηγηθεί πρόσφατα και η ύψους 3,2 δισ. δολαρίων συμφωνία των αμερικανικών αρχών με τις Pfizer/BioNtech για την διασφάλιση 105 εκατ. δόσεων από το αναβαθμισμένο σκεύασμα της κοινοπραξίας.

Τα κρούσματα κορωνοϊού, όπως και οι νοσηλείες, στις ΗΠΑ έχουν αυξηθεί λόγω της διάδοσης των νέων υποπαραλλαγών της Όμικρον, των BA.4 και BA.5, τα οποία παρουσιάζουν ακόμη πιο υψηλή μεταδοτικότητα. Όμως, οι αρχές ανησυχούν ακόμη περισσότερο για την πορεία της πανδημίας μέσα στο χειμώνα.

Πάνω από το 90% των νέων κρουσμάτων αφορούν τις υποπαραλλαγές της Όμικρον, σύμφωνα με τα στοιχεία του CDC. Πλέον τα νέα κρούσματα έχουν ανέβει και πάλι πάνω από τα 126.000 ημερησίως.

Σημειωτέον πως το Κογκρέσο, λόγω των διαφωνιών που υπήρχαν, δεν επικύρωσε τη χορήγηση νέων κονδυλίων για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Έτσι, ο Λευκός Οίκος μετακίνησε 10 δισ. δολάρια από άλλους τομείς προκειμένου να εκταμιεύσει τα χρήματα που χρειαζόταν για να διασφαλίσει τις νέες δόσεις εμβολίων μέσα στο φθινόπωρο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα