Συρρικνώθηκε αιφνιδίως τον Ιούλιο, η μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα, παρότι ανέκαμψε από τα lockdowns για την COVID-19 ένα μήνα νωρίτερα.

Η εξέλιξη αυτή αποδίδεται στις νέες εξάρσεις του κορωνοϊού και στην επιδείνωση των παγκόσμιων προοπτικών, που εκτιμάται ότι επηρέασαν αρνητικά τη ζήτηση, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Διαβάστε επίσης: Κίνα: Κι όμως οι εξαγωγές προς τις ΗΠΑ αυξήθηκαν, υποστηρίζουν οι Asia Times

Υποχώρηση του PMI

Ο επίσημος δείκτης υπευθύνων προμηθειών (PMI) υποχώρησε στις 49,0 μονάδες τον Ιούλιο από τις 50,2 τον Ιούνιο, κάτω από το όριο των 50 μονάδων που χωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση, σύμφωνα με την εθνική στατιστική υπηρεσία (NBS). Αναλυτές που ερωτήθηκαν σχετικά στο πλαίσιο έρευνας του Reuters ανέμεναν να αυξηθεί στις 50,4 μονάδες.

Διαβάστε επίσης: Παγκόσμια βιομηχανία: «Φρένο» στην ανάπτυξη λόγω Ουκρανικού και lockdown στην Κίνα

«Το επίπεδο οικονομικής ευημερίας στην Κίνα έχει υποχωρήσει, τα θεμέλια της ανάκαμψης συνεχίζουν να χρειάζονται ενίσχυση», ανέφερε σε ανακοίνωση ο Τζάο Τσινγκέ, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της NBS.

Η επίδοση του δείκτη ήταν η χαμηλότερη εδώ και τρεις μήνες, με τους υποδείκτες παραγωγής, νέων παραγγελιών και απασχόλησης επίσης να υποχωρούν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως