Η πιθανότητα το πρώτο πλοίο εξαγωγής σιτηρών να αναχωρήσει από τα λιμάνια της Ουκρανίας αύριο Δευτέρα είναι μεγάλη, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Kanal 7, ο Ιμπραχίμ Καλίν είπε ότι το κοινό συντονιστικό κέντρο στην Κωνσταντινούπολη πιθανότατα θα ολοκληρώσει τις τελικές εργασίες στα δρομολόγια εξαγωγής πολύ σύντομα.

Διαβάστε επίσης: Τουρκία: Το κατώφλι της φτώχειας είναι σε επίπεδα τέσσερις φορές πάνω από τον κατώτατο μισθό

Πριν από μερικές ημέρες, ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν είχε εκφράσει την ελπίδα ότι τόσο το Κίεβο όσο και η Μόσχα, θα ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπέγραψαν  για την επανάληψη των εξαγωγών σιτηρών από την Ουκρανία, με στόχο την ανακούφιση των χωρών που εξαρτώνται για την τροφοδοσία τους από την ουκρανική και την ρωσική αγορά σιτηρών.  Οι δύο χώρες καλύπτουν το 30% του παγκόσμιου εμπορίου σιτηρών.

Να σημειωθεί δε πως η Τουρκία έχει και έναν πρακτικό ρόλο στην εφαρμογή της συμφωνίας για τα ουκρανικά σιτηρά, δεδομένου πως το συντονιστικό κέντρο για το μηχανισμό που έχει οριστεί, βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, με εκπροσώπους από όλες τις πλευρές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Κρατικό επενδυτικό ταμείο Νορβηγίας: Αρκετά μεγάλη «φούσκα στις μετοχές τεχνολογίας
Διεθνή |

«Φούσκα» στις μετοχές τεχνολογίας - Τι είπε ο διαχειριστής του κολοσσιαίου νορβηγικού κρατικού ταμείου

Υπάρχει σαφώς αρκετά μεγάλη “φούσκα” στον τομέα της τεχνολογίας, δηλώνει ο CEO της Norges Bank Investment Management που διαχειρίζεται το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Νορβηγίας