Να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργήσει από το πρωί η τάση κατοχύρωσης κερδών επιχειρεί αυτήν την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο βρίσκει σημαντικά στηρίγματα σε τίτλους που ήδη έχουν βρει και πάλι τον ανοδικό δρόμο. Ο γενικός δείκτης κινείται με απώλειες 0,07% στις 863,21 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 20 εκατ. ευρώ.

Αν και στην έναρξη της συνεδρίασης οι πωλητές έδειχναν να έχουν τον πλήρη έλεγχο της αγοράς, πλέον οι αγοραστές, αν και επιλεκτικοί, έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους, ειδικά σε δεικτοβαρείς τίτλους. Έτσι ο γενικός δείκτης δείχνει διαθέσεις να κρατήσει τα επίπεδα των 860 μονάδων, έχοντας ήδη πάρει ώθηση από την καθαρή διάσπαση των 840 μονάδων της Παρασκευής, που οριοθετούσε την απερχόμενη, πλέον, πτωτικότητα του Ιουλίου.

Διορθωτική κίνηση

Πάντως, η Trader24 ανέμενε τη διορθωτική κίνηση, έστω τεχνικού χαρακτήρα, στις 840-845 μονάδες, που ανάλογα τους όγκους αλλά και το γενικότερο κλίμα στις διεθνείς αγορές θα δώσει νέο σήμα long, για την επόμενη στάση των 885 μονάδων. Αυτή η κίνηση υπενθυμίζει ωστόσο ότι όλη η ανοδική κίνηση των ημερών έχει έρθει με 4 (!) συνεχόμενα ανοδικά χάσματα, κάτι που οδηγεί σε μικτά συναισθήματα ως προς το μεστό της κίνησης.

Σε επίπεδο τίτλων, η Τέρνα Ενεργειακή, ο ΑΔΜΗΕ, ο Μυτιληναίος και η ΔΕΗ σημειώνουν σημαντικές απώλειες, ενώ σε αρνητικά εδάφη κινούνται οι ΕΛΧΑ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΛΠ, Motor Oil, Alpha Bank, Εθνική, Quest, Λάμδα και ΟΠΑΠ. Στον αντίποδα, των στηρίξεων ηγούνται οι Eurobank, Titan, ΓΕΚ Τέρνα, Coca Cola< Βιοχάλκο και Aegean.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών