Αντίκτυπο στις επιδόσεις του επενδυτικού μέγα fund KKR είχε ο κλυδωνισμός των χρηματιστηρίων και δη, της Wall Street τους προηγούμενους μήνες, με αποτέλεσμα να ανακοινώσει σήμερα το πρώτο ζημιογόνο τρίμηνο από το 2020.

Συγκεκριμένα, η νεοϋρκέζικη επενδυτική ανακοίνωσε καθαρές ζημιές ύψους 828 εκατ. δολαρίων για το δεύτερο τρίμηνο, σε σχέση με τα κέρδη ύψους 1,3 δισ. δολαρίων ένα χρόνο πριν.

Διαβάστε επίσης: Με τα ισχυρότερα κέρδη των τελευταίων 20 μηνών έκλεισαν τον Ιούλιο οι αγορές 

Η αστάθεια της αγοράς 

Η αξία των επενδύσεων της σε μετοχές και αμοιβαία μειώθηκαν κατά 7%, ενώ διαπίστωσε και επιβράδυνση της δραστηριότητας σε πολλούς επιμέρους τομείς. Τα κέρδη της από αμοιβές συναλλαγών υποχώρησαν κατά 61% στα 84,6 εκατ. δολάρια, ενώ και η ροή μετρητών περιορίστηκε, καθώς η αστάθεια των αγορών έκαναν τους επενδυτές πολύ πιο επιφυλακτικούς.

Οι αναλυτές περίμεναν μεν μια επιδείνωση στις επιδόσεις του KKR, αλλά όχι σε τόσο υψηλά επίπεδα.

Πάντως, τα υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία του ομίλου παραμένουν σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ, στα 491 δισ. δολάρια, έχοντας μάλιστα αυξηθεί κατά περίπου 25 δισ. δολάρια μέσα στο τρίμηνο, καθώς η εταιρεία εντόπισε ευκαιρίες για τοποθετήσεις σε χαμηλές τιμές

Η πτώση των αγορών υπήρξε δύσκολη για τις εταιρείες του κλάδου. Πριν λίγες ημέρες το Carlyle Group ανακοίνωσε βουτιά στα κέρδη του κατά 73%(!), μόλις στα 245 εκατ. δολάρια ή 67 σεντς ανά μετοχή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή