Παρουσιάζοντας εξαιρετικά οικονομικά αποτελέσματα β’ τριμήνου, και διατηρώντας την ίσως πιο φιλική στάση στους μετόχους από όλες τις εισηγμένες, ο ενεργειακός κολοσσός χάρισε χαμόγελα σε όσους την εμπιστεύτηκαν σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.

Και πέραν από τα υπέρογκα κεφαλαιακά κέρδη, καθώς η μετοχή (NYSE:DVN) συνεχίζει ανοδική με +42% στο εξάμηνο και +137% στο έτος, η ισχυρή μερισματική πολιτική ..ισχυροποιήθηκε κι άλλο: η επί 30 συναπτά έτη (!) διανομή μερίσματος φθάνει φέτος σχεδόν στα 5 δολάρια ανά μετοχή, ήτοι πάνω από 7,5% ετήσιο και τα 1,55 για το τρέχον τρίμηνο, κάτι που ισοδυναμεί με 200% αύξηση σε ετήσια βάση.

Και μάλιστα το 50% αυτών έρχεται από τις θετικές χρηματοροές, με τις λειτουργικές να αγγίζουν τα 2 δις μόνο για το β’ τρίμηνο, ενώ παράλληλα, στέφεται με επιτυχία το εξαιρετικό πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων ύψους 2 δισεκ., με το 60% να έχει ήδη πραγματοποιηθεί σε τιμή 50 δολάρια, αφορόν το 6% των συνολικών.

Στο ταμπλό, ο άξονας περιστροφής είναι πράγματι τα 50 δολάρια, όπου και η μετοχή πάτησε και αντέδρασε θεαματικά με ένα +20% σε λίγες μόλις εβδομάδες, έχοντας “πάνω” στην τιμή της ήδη τα υπερκέρδη από την κίνηση του πετρελαίου και φυσικού αερίου, και 6 φορές ανώτερη απόδοση από εκείνη του S&P 500.

H μετοχή φαίνεται να κινείται προς τα 76-78 και κοντά στα ιστορικά της υψηλά, ενώ ο μοναδικός εχθρός της είναι η υφεσιακή πανώλη που ετοιμάζεται να εξαπλωθεί στις ΗΠΑ και την Ευρωζώνη, στη σκιά των τριγμών στην κινεζική οικονομία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News