Η Γενική Γραμματεία Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων, ως φορέας υλοποίησης της δράσης Οικονομικός Μετασχηματισμός Αγροτικού Τομέα, του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ενημερώνει τους δυνητικούς δικαιούχους, ότι σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υποπαράγραφο 3.5 (υποπεριπτώσεις α) και β)) και ύστερα από την τελευταία (3η) τροποποίηση της πρόσκλησης, του Υποέργου Καινοτομία και Πράσινη Μετάβαση στη Μεταποίηση Αγροτικών Προϊόντων, θα προχωρήσει σε ενοποίηση των ποσών που αφορούν στις κατηγορίες των δικαιούχων .

Διαβάστε επίσης – Καινοτομία και πράσινη μετάβαση στη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων

Ως εκ τούτου, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση στις 15 Αυγούστου και ώρα 12 μ.μ. η ηλεκτρονική εφαρμογή θα σταματήσει να δέχεται αιτήσεις από Συλλογικούς Φορείς της παραγράφου 5, της υποπαραγράφου 1, της περίπτωσης α) και από υπό σύσταση, αντίστοιχους Συλλογικούς Φορείς, της παραγράφου 5, της υποπαραγράφου 1, της περίπτωσης δ) της πρόσκλησης.

Υπερκαλύφθηκε κατά 140% το ποσό της δημόσιας ενίσχυσης

Υπενθυμίζεται ότι από την πρώτη κιόλας μέρα λειτουργίας της εφαρμογής, τον περασμένο Ιούνιο, η υποβολή αιτήσεων ενίσχυσης στο υποέργο «Καινοτομία και Πράσινη Μετάβαση στη Μεταποίηση Αγροτικών Προϊόντων» της Δράσης «Οικονομικός Μετασχηματισμός του Αγροτικού Τομέα» του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Πιο αναλυτικά, κατά την πρώτη μέρα λειτουργίας του σχετικού συνδέσμου στην πλατφόρμα gov.gr, υποβλήθηκαν συνολικά:

• 54 αιτήσεις από δικαιούχους επιχειρήσεις του εμπορικού δικαίου (πλην ατομικές) με αποτέλεσμα, σε λιγότερο από 6 ώρες, να υπερκαλυφθεί το ποσό της δημόσιας ενίσχυσης (90.760.500 εκατ. ευρώ) σε ποσοστό 140%, φτάνοντας στο τελικό ποσό δημόσιας ενίσχυσης των 126.780.395 εκατ. ευρώ.

• 19 αιτήσεις από δικαιούχους Συλλογικούς Φορείς με κάλυψη προϋπολογισμού δημόσιας ενίσχυσης ύψους 34.937.262 εκατ. ευρώ.

Επισημαίνεται ότι οι Συλλογικοί Φορείς που πληρούν τις προϋποθέσεις της πρόσκλησης έχουν την δυνατότητα να υποβάλουν αιτήσεις ενισχύσεις για την κάλυψη του υπόλοιπου διαθέσιμου ποσού της Δημόσιας Ενίσχυσης ύψους 55.823.237 εκατ. ευρώ στην ενιαία ψηφιακή πύλη του Δημοσίου www.gov.gr.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO