Την εικόνα της διαπραγμάτευσης σε στενό εύρος συντηρεί και σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο αναλώνει τις λιγοστές εντολές στην απορρόφηση των πιέσεις σε δεικτοβαρείς τίτλους.

Έτσι, ο γενικός δείκτης κινείται με απώλειες 0,01% στις 867,34 μονάδες, με τον τζίρο να είναι μόλις στα 2 εκατ. ευρώ.

Η τάση της αγοράς

Είναι εμφανές ότι όσο οδεύουμε προς την καρδιά του Αυγούστου οι κινήσεις στρατηγικής απουσιάζουν, δίνοντας τη θέση τους σε κινήσεις περισσότερο διαδικαστικού χαρακτήρα και «γυρίσματος» μικρών θέσεων. Το αποτέλεσμα είναι ένα rotation αγοραστών και πωλητών σε πολύ επιλεγμένους τίτλους, στοχεύοντας σε βραχυπρόθεσμα οφέλη.

Έτσι, μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για την τάση της αγοράς είναι πολύ δύσκολο να εξασφαλιστεί, την ώρα μάλιστα που ο γενικός δείκτης δείχνει ανήμπορος να κρατηθεί πάνω από τα επίπεδα του κινητού μέσου των 200 ημερών. Άλλωστε αυτό το fade out που παρατηρείται, δείχνει και την απουσία αγοραστικής διάθεσης σε επίπεδα που μπορεί να εμπεριέχουν κίνδυνο.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Πειραιώς, Coca Cola, Aegean και Ελλάκτωρ αντιμάχονται με τα κέρδη των ΟΤΕ και Σαράντη, ενώ αρνητικά κινούνται και οι Ελλάκτωρ, Alpha Bank, Eurobank, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ. Αντίθετα, θετικά κινούνται οι ΓΕΚ Τέρνα, Εθνική, ΕΛΧΑ, Ελληνικά Πετρέλαια, άμδα, Τέρνα Ενεργειακή και Βιοχάλκο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες

Χρηματιστήριο Αθηνών: Νευρικότητα στη σκιά της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Νευρικότητα στο ταμπλό, στη σκιά της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή

Πολλά χαρτοφυλάκια προσπαθούν να διαγνώσουν τις προεκτάσεις των τελευταίων εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και να διαφοροποιήσουν τις θέσεις τους κινούμενα σε πιο αμυντικούς τίτλους