Σε κέρδη οδήγησε τις ασιατικές αγορές η Ταϊβάν, καθώς οι επενδυτές έδειξαν να ανακτούν την εμπιστοσύνη τους μετά από τις στρατιωτικές ασκήσεις της Κίνας λόγω της επίσκεψης της προέδρου της Βουλής των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι.

Ο Taiex της Ταϊβάν σημείωσε άλμα 2,03%, με την TSMC να σημειώνει άνοδο 3%. Ο δείκτης διαπραγματεύθηκε χαμηλότερα αυτή την εβδομάδα καθώς οι εντάσεις ΗΠΑ-Κίνας αυξήθηκαν κατά το ταξίδι της Πελόζι.

Διαβάστε επίσης: Ποιο κόστος θα έχει για την Ταϊβάν η επίσκεψη Πελόζι

Ωστόσο, πλέον έχει επέλθει ηρεμία, αν και ο υπουργός Άμυνας της Ιαπωνίας Nobuo Kishi είπε ότι οι κινεζικοί πύραυλοι προσγειώθηκαν στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Ιαπωνίας και χαρακτήρισε τις στρατιωτικές ασκήσεις «σοβαρό πρόβλημα», σύμφωνα με δημοσίευμα του NBC News.

Διαβάστε επίσης: Οι φόβοι για ύφεση «καθηλώνουν» τις τιμές πετρελαίου

Ανοδος για Nikkei

Ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία σημείωσε άνοδο 0,78% και ο δείκτης Topix ενισχύθηκε 0,75%. Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας σημείωσε άνοδο 0,43%, ενώ στη Νότια Κορέα, ο Kospi ενισχύθηκε 0,87% και ο Kosdaq σημείωσε άνοδο 0,84%

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ έκλεισε κλασματικά υψηλότερα. Οι μετοχές της Alibaba στο Χονγκ Κονγκ υποχώρησαν περίπου 2% αφού η εταιρεία ανέφερε σταθερή αύξηση εσόδων, αν και τα οικονομικά κέρδη πρώτου τριμήνου ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

Οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας έκλεισαν υψηλότερες. Ο Shanghai Composite σημείωσε άνοδο 0,28% και ο Shenzhen Component κέρδισε 0,64%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές