Σε μια δύσκολη χρονική συγκυρία για την πληθωρισμένη Ευρώπη, με τους βασικούς δείκτες να χάνουν από 12 εως 15% σε DAX40, CAC40, Eurostoxx50 και Eurostoxx600, η πάντα αξιόλογη Deutsche Post έδωσε ρεσιτάλ χρηματοοικονομικής διοίκησης, ανακοινώνοντας ζηλευτά οικονομικά αποτελέσματα β΄τριμήνου.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, οι επενδυτές που προεξόφλησαν με μια αναγνωριστική ανοδική κίνηση στο γερμανικό ταμπλό (XETRA:DPW) επιβεβαιώθηκαν, ούτως ώστε η μεσοπρόθεσμου χαρακτήρα στήριξη των 34 ευρώ να παίρνει σάρκα και οστά, συνιστώντας πλέον και τον άξονα περιστροφής για τις αγοραστικές θέσεις, καθώς ενδεχόμενη απώλεια αυτής σε εβδομαδιαίο κλείσιμο θα σήμαινε και έξοδο από αυτές. Η μετοχή διατηρεί την ανοδικότητά της, με πρώτο στόχο τα 49 και τελικό αποδέκτη την περιοχή των 75.

Η εταιρεία ανακοίνωσε διψήφια ποσοστά μεγέθυνσης του κύκλου εργασιών (+23,4% στα 24,55 δισεκατομμύρια ευρώ) και των λειτουργικών κερδών (+12,2% στα 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ), επιβραβεύοντας έτσι την προ ετών απόφαση των διοικούντων να εισέλθουν δυναμικά στον χώρο των μεταφορών και ταχυμεταφορών. Έτσι, τα ετησιοποιημένα κέρδη ανά μετοχή προσεγγίζουν τα 4,24 ευρώ ανά μετοχή, με αξία προς EBITDA μόλις 5,31.

Υπενθυμίζεται δε ότι ο κολοσσός των 50 δισεκατομμυρίων ευρώ κεφ/ση διατηρεί την επί σειρά δεκαετιών υψηλή μερισματική απόδοση, με το φετινό να αγγίζει το 4,55%, και παρά το ότι το payout ratio μετα βίας πιάνει το 45%. Τέλος, οι εξαιρετικές λειτουργικές χρηματοροές των 2,3 δισεκατομμυρίων παραμένουν συμπαγείς για 5ο συνεχόμενο τρίμηνο, με το 2021 να έχει γράψει συνολικά 9,5 δισεκατομμύρια, σημειώνοντας έτσι για 7ο συνεχόμενο έτος αύξηση της τάξεως του 30% (!).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News