Παρά την καλή εικόνα στις ευρωαγορές, κυρίως χάρη στην απορρόφηση του κινδύνου σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο από τους επενδυτές, το ΧΑ απογοήτευσε, καθώς έκλεισε σε αρνητικό έδαφος κοντά στα χαμηλά ημέρας, και μάλιστα χάνοντας τα πρωινά κέρδη και το υψηλό του 0,70%. Ωστόσο, η χαμηλή, για άλλη μια φορά, συναλλακτική δραστηριότητα και το σχετικό στενό εύρος διακύμανσης δεν φαίνεται να προσθέτει κάποιο νέο δεδομένο στην υφιστάμενη ανάλυση, με το momentum να είναι θετικό, χάρη στην προ ημερών πειστική κατοχύρωση των 840 μονάδων.

Πρωταγωνιστής στη συνεδρίαση της Πέμπτης στέφθηκε η μετοχή της 3Ε, καθώς βαριά σταθμισμένη και μια από τις λίγες στη μεγάλη κεφ/ση που διατηρήθηκαν θετικές, βοήθησε στο να αποφευχθεί μια καθαρή επικράτηση των -λίγων- πωλητών. Από άποψη τζίρου, μόλις 11 μετοχές κατάφεραν να ξεπεράσουν το 1 εκατομμύριο, με τις τράπεζες και τον ΟΠΑΠ να συγκεντρώνουν πάνω από το 50% του συνολικού.

Πολύ χαλαρά κινήθηκε και η αγορά ομολόγων με ελάχιστες συναλλαγές, κυρίως στις ομολογίες της Αεροπορίας Αιγαίου και της ΛΑΜΔΑ, ενώ και στα παράγωγα, τηρήθηκε σιγή ασυρμάτου. Πάντως, δεδομένης της παραδοσιακής επενδυτικής ραστώνης που επικρατεί τις ημέρες του Αυγούστου στο ΧΑ, ο μοναδικός καταλύτης που θα μπορούσε να προσδώσει κάποιου είδους μεταβλητότητα και ενδιαφέρον θα έρθει από τη Wall Street, όπου το κλίμα βράζει από τη μεταβαλλόμενη νομισματική πολιτική της Fed.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News