Η φθίνουσα στάθμη του νερού της λίμνης  Salt Lake  έχει θέσει σε κίνδυνο εκατομμύρια αποδημητικά πουλιά, ενώ απειλεί και την οικονομία που βασίζεται σε αυτήν όπως η εξόρυξη ορυκτών και το εμπόριο γαρίδων.

«Αν θέλουμε να σώσουμε τη λίμνη και να μη γίνει μια λίμνη σκόνης, πρέπει να αποφασίσουμε ότι η λίμνη είναι πολύτιμη και να την ενισχύσουμε με κατάλληλο νερό», λένε οι ειδικοί.

Διαβάστε επίσης: Κλιματική αλλαγή: «Στοίχημα» η προστασία των εδαφών

Επιστήμονες μάλιστα κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καθώς, λόγω της κλιματικής αλλαγής, η αυξανόμενη έκθεση του πυθμένα της λίμνης στον αέρα θα μπορούσε να μεταφέρει μεγάλες ποσότητες σκόνης στην ατμόσφαιρα προκαλώντας σοβαρά προβλήματα υγείας στους πολίτες.

«Εάν αναπνέεις την σκόνη για μεγάλη χρονική περίοδο, δεκαετίες ή περισσότερο, μπορεί να αυξηθούν οι πιθανότητες εμφάνισης διαφόρων μορφών καρκίνου.

Η γιγάντια λίμνη κοντά στο Σολτ Λέικ Σίτι είναι η μεγαλύτερη φυσική λίμνη δυτικά του Μισισιπή.

Χαβάη

39 τόνους δίχτυα φαντάσματα μάζεψε, μόνο από έναν ύφαλο του θαλάσσιου εθνικού μνημείου της Χαβάης, μη κερδοσκοπική οργάνωση κατά τη διάρκεια μιας προσπάθειας που διήρκησε 27 ημέρες.

Φτιαγμένα από πλαστικό, τα περισσότερα δίχτυα αποτελούν σημαντικό παράγοντα μόλυνσης του βυθού και αιτία θανάτου για πολλά υπό εξαφάνιση είδη όπως οι θαλάσσιες χελώνες, οι καρχαρίες και πολλά άλλα είδη ψαριών.

Στο πλαίσιο της δράσης, οι συμμετέχοντες κατέγραψαν την κατάσταση του μολυσμένου με τα σκουπίδια βυθού αλλά και τη θαλάσσια ζωή σε έναν από τους μεγαλύτερους θαλάσσιους προστατευόμενους χώρους του κόσμου.

Πηγή: Megatv

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green