Mία από τις μεγαλύτερες απώλειες στo επενδυτικό της ταμείο Vision Fund κατέγραψε η SoftBank για το πρώτο οικονομικό τρίμηνο, καθώς οι μετοχές τεχνολογίας συνεχίζουν να δέχονται πλήγματα εν μέσω αύξησης των επιτοκίων.

Το Vision Fund του ιαπωνικού γίγαντα, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο επενδυτικό ταμείο στον κόσμο που εστιάζει στην τεχνολογία, σημείωσε ζημία 2,93 τρισεκατομμυρίων ιαπωνικών γιεν (21,68 δισ. δολάρια) για το τρίμηνο του Ιουνίου. Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη τριμηνιαία απώλεια για το Vision Fund.

Αυτό συνέβαλε σε καθαρή ζημία 3,16 τρισ. γιεν στο τρίμηνο για τη SoftBank έναντι κερδών 761,5 δισ. γιεν την ίδια περίοδο πέρυσι.

Επενδύσεις σε εταιρείες τεχνολογίας

Το Vision Fund της SoftBank, το οποίο ξεκίνησε το 2017 και επενδύει σε εταιρείες τεχνολογίας, έχει πληγεί από την πτώση των μετοχών υψηλής ανάπτυξης ως αποτέλεσμα του ανεξέλεγκτου πληθωρισμού που οδήγησε την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και άλλες κεντρικές τράπεζες να αυξήσουν τα επιτόκια.

Ο Masayoshi Son, ο ιδρυτής της SoftBank και ο εγκέφαλος που βρίσκεται πίσω από το Vision Fund, δήλωσε τον Μάιο ότι η εταιρεία θα μπει σε κατάσταση «άμυνας» και θα είναι πιο «συντηρητική» με τον ρυθμό των επενδύσεων, μετά την καταγραφή ζημιών ρεκόρ 3,5 τρισεκατομμυρίων γιεν Ιαπωνίας στον επενδυτικό της κλάδο, στο τελευταίο οικονομικό έτος.

Πλήγμα από τον φόβο για ύφεση

Η SoftBank κάνει λόγο για πτώση στις τιμές των μετοχών ενός ευρέος φάσματος εταιρειών του χαρτοφυλακίου της, η οποία «προκλήθηκε κυρίως από την παγκόσμια πτωτική τάση των τιμών των μετοχών λόγω των αυξανόμενων ανησυχιών για την οικονομική ύφεση, και εν μέσω αύξηση του πληθωρισμού και των επιτοκίων πολλών κεντρικών τραπεζών.

Οι μετοχές εταιρειών που κυμαίνονται από τη νοτιοκορεατική εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου Coupang έως την DoorDash στις Ηνωμένες Πολιτείες δέχθηκαν σκληρό πλήγμα το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Η SoftBank είπε ότι οι τιμές των μετοχών των ιδιωτικών εταιρειών στο χαρτοφυλάκιό της υποχώρησαν επίσης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή