Η πρώτη εταιρεία τεχνολογίας στην Κίνα που έλαβε άδεια για ρομποταξί που θα κινούνται χωρίς άνθρωπο το τιμόνι είναι η Baidu.

Οι εγκρίσεις που παρείχε η τοπική κυβέρνηση επιτρέπουν στην επιχείρηση Apollo Go robotaxi της Baidu να αποφεύγει εντελώς, σε κάποιες περιπτώσεις, το κόστος της ανθρώπινης εργασίας καθώς τα οχήματα θα οδηγούνται αυτόνομα.

Η αρχική κλίμακα των αδειών είναι μικρή: 10 ρομποταξί που θα κάνουν δρομολόγια μεταξύ δύο προαστιακών περιοχών της Γουχάν και της Τσονγκκίνγκ, δύο μεγάλων κινεζικών πόλεων.

Διαβάστε επίσης: Μασκ: Υποσχέθηκε άμεσα ρομποταξί από την Tesla με «φουτουριστική εμφάνιση»

Μόνο με οδηγό στο Πεκίνο

Τον Απρίλιο, η Baidu και η ανταγωνίστρια εταιρεία ρομποταξί Pony.ai έλαβαν έγκριση από μια προαστιακή περιοχή του Πεκίνου για να λειτουργούν ρομποταξί χωρίς άνθρωπο οδηγό. Στο Πεκίνο ωστόσο απαραίτητη προϋπόθεση για την λειτουργία των ρομποταξί είναι η παρουσία οδηγού, μαζί με τους επιβάτες.

Διαβάστε επίσης: Walmart – Διευρύνει την υπηρεσία παράδοσης προϊόντων με αυτόνομα οχήματα

Οι δημοτικές αρχές σε όλη την Κίνα έχουν εκδώσει έναν αυξανόμενο αριθμό αδειών τον τελευταίο χρόνο που επιτρέπουν στις εταιρείες ρομποταξί να λειτουργούν και να χρεώνουν ναύλους σε επιλεγμένες περιοχές.

Στις ΗΠΑ, η Waymo της Alphabet και η θυγατρική της General Motors Cruise μπορούν ήδη να εκτελούν δημόσια δρομολόγια ρομποταξί χωρίς ανθρώπινο προσωπικό στην οδήγηση των οχημάτων. Οι νόμοι για τη λειτουργία των εταιρειών ρομποταξί και τη χρέωση των επιβατών διαφέρουν ανά πόλη και πολιτεία.

Η Baidu ισχυρίστηκε ότι έχει λάβει περισσότερες από ένα εκατομμύριο αιτήσεις για βόλτες με ρομποταξί. Τους πρώτους τρεις μήνες του 2022, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε 196.000 βόλτες σύντομης διάρκειας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη
Θεσσαλονίκη: 45 robots μεταφέρουν τα δέματα στο νέο κέντρο ρομποτικής διαλογής των ΕΛΤΑ
Tεχνητή νοημοσύνη |

Θεσσαλονίκη: 45 robots μεταφέρουν τα δέματα στο νέο κέντρο ρομποτικής διαλογής των ΕΛΤΑ

Τα ρομπότ τύπου AMR, άλλαξαν τα δεδομένα στο κέντρο διαλογής της Θεσσαλονίκης, μετατρέποντας σε «παιχνίδι» τη χρονοβόρα διαδικασία διαλογής αλληλογραφίας και πακέτων, ελαχιστοποιώντας τα λάθη και το διάστημα παράδοσης των αντικειμένων