Το «πράσινο φως» για την παραμονή του πρώην καγκελαρίου της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ στο SPD, άναψε το απόγευμα της Δευτέρας η Επιτροπή Διαιτησίας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος. Όπως αναφέρεται στην αιτιολόγηση της απόφασης, ο Σρέντερ «δεν κρίνεται ένοχος για παραβίαση του Κανονισμού του SPD, αφού δεν μπορεί να αποδειχθεί καμία παράβαση».

«Δεν διαπιστώνεται παραβίαση»

«Όσο και αν θα ήταν πολιτικά επιθυμητή μια ξεκάθαρη αποστασιοποίηση από τη Ρωσική Ομοσπονδία και τον πρόεδρό της και μια απομάκρυνση από τα συμβούλια των (ρωσικών) εταιριών φυσικού αερίου, συνοπτικά, δεν μπορεί να διαπιστωθεί ή να αποδειχθεί παραβίαση του Κανονισμού του κόμματος», επισήμανε το αρμόδιο όργανο του SPD, στο οποίο είχαν προσφύγει τοπικές οργανώσεις του κόμματος ζητώντας τη διαγραφή του κ. Σρέντερ, λόγω των σχέσεών του με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Είναι πάντως χαρακτηριστικό ότι ο κ. Σρέντερ δεν προσήλθε στην ακρόαση που είχε προγραμματιστεί για τις 14 Ιουλίου και αντί για οποιαδήποτε μαρτυρία του αξιολογήθηκαν οι δηλώσεις του σε πρόσφατες συνεντεύξεις.

Φιλία

Η Επιτροπή Διαιτησίας κατέληξε ακόμη στο συμπέρασμα ότι ο πρώην καγκελάριος έλαβε αποστάσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία και δεν υπάρχει ένδειξη ότι ενεθάρρυνε τον Βλαντίμιρ Πούτιν στις πράξεις του. Επιπλέον, οι προσωπικές φιλίες ανήκουν στην σφαίρα του ιδιωτικού βίου του ατόμου, «ανεξαρτήτως του πόσο αδιανόητη ή δύσκολο να κατανοηθεί είναι αυτή η σχέση από σοσιαλδημοκρατική άποψη», σημειώνεται στην απόφαση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Να θωρακίσουμε τη Δημοκρατία απέναντι στις οπισθοδρομικές και αντιδραστικές φωνές
Επικαιρότητα |

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Να θωρακίσουμε τη Δημοκρατία απέναντι στις οπισθοδρομικές και αντιδραστικές φωνές

«Στις ανελεύθερες δημοκρατίες, η παντοδυναμία της πλειοψηφίας εξασθενεί τα θεσμικά αντίβαρα του κράτους δικαίου και νομιμοποιεί την καταπιεστική, ειδικά για τις μειονότητες, άσκηση της εξουσίας», επισήμανε η ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.