«Φαίνεται να δημιουργείται πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος μέσα στο καλοκαίρι. Αυτός ο πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος θα αξιοποιηθεί στο σύνολό του επ’ ωφελεία της κοινωνίας από το Σεπτέμβριο και μετά», τόνισε ο υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας υπουργός Οικονομικών στον ΣΚΑΪ.

Θύμισε ότι ο επιπλέον δημοσιονομικός χώρος του Μαρτίου αποδόθηκε στην κάλυψη του 60% των αυξήσεων στην ηλεκτρική ενέργεια και τον Ιούνιο για την χορήγηση του Fuel Pass 2 το οποίο είναι ενισχυμένο σε σχέση με το προηγούμενο.

Ο υπουργός Οικονομικών, δεν έκανε κάποια εκτίμηση για το ύψος του πληθωρισμού που αναμένεται να ανακοινωθεί, εκτίμησε ωστόσο ότι θα είναι υψηλός, καθώς αποτελεί το μεγάλο πρόβλημα της παγκόσμιας, της ευρωπαϊκής και προφανώς και της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ακόμη ότι στο πεδίο της καθημερινότητας των πολιτών, έχουν γίνει μόνιμες μειώσεις φόρων και εισφορών κάτι που σημαίνει ότι «στο πορτοφόλι του περισσεύουν περισσότερα λεφτά για να κάνει κάτι άλλο, δηλαδή να αντιμετωπίσει πτυχές ή μέρος της ακρίβειας».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
PODCAST ΒΑΒΕΛ – Γ. Θωμάτος (αντιπρ. Delphi Forum): Ένα συνέδριο δεν είναι μόνο αυτό που γίνεται πάνω στην σκηνή
Οικονομία |

PODCAST ΒΑΒΕΛ – Γ. Θωμάτος (αντιπρ. Delphi Forum): Ένα συνέδριο δεν είναι μόνο αυτό που γίνεται πάνω στην σκηνή

4 μέρες, 150 θεματικές – Οι σημαντικοί καλεσμένοι και ο Ζελένσκι – Ο νέος θεσμός των Μεγάλων Συζητήσεων για την Ελλάδα, η σημασία του φόρουμ, η διοργάνωση και οι δυσκολίες