Η μετοχή της Βerkshire Grey (NASDAQ:BGRY) παραμένει έντονα πτωτική, μια τάση που έχει κρατήσει από τη ..γέννησή της στις αρχές του 2021, όταν και έπειθε τη Wall Street για τα μεγαλόπνοα σχέδιά της, κι επομένως την άντληση 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Κι όσο τα οικονομικά της αποτελέσματα δεν πείθουν, τόσο η μετοχή παραμένει αγαπημένος προορισμός για τους πωλητές.

Νέο σήμα πώλησης για τη BGRY

Η πρόσφατη ανοδική προσπάθεια εξ αφορμής της ανακοίνωσης συνεργασίας με ABB και FedEx αξιολογείται προς το παρόν ως short squeeze, ενώ παράλληλα η εικόνα της συναλλακτικής δραστηριότητας δίνει αμφισημία ως προς τη δυνατότητα περαιτέρω ανόδου.

Και αυτό διότι οι ασύμμετρα υψηλοί όγκοι λίγες ημέρες πριν χωρίς να συνοδευτούν από την ευκταία προσπέλαση των 2,74 δολαρίων, η οποία συνιστά και το άνω όριο της υφιστάμενης πτωτικής κίνησης σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, σημαίνει συναγερμό στις τάξεις των αγοραστών.

Έχοντας ήδη τον τίτλο της πιο ..πεινασμένης μετοχής στον Nasdaq (NASDAQ:PTON) με απώλειες άνω του 90% (!) από την πρόσφατη εισαγωγή της στο ταμπλό, η -πλέον- 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων κεφ/ση Peloton φαίνεται να σταθεροποιείται πέριξ των 10 δολαρίων, χτίζοντας μια υποστηρικτική βάση στα 8-8,50.

Και αυτό διότι οι ασύμμετρα υψηλοί όγκοι λίγες ημέρες πριν χωρίς να συνοδευτούν από την ευκταία προσπέλαση των 2,74 δολαρίων, η οποία συνιστά και το άνω όριο της υφιστάμενης πτωτικής κίνησης σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, σημαίνει συναγερμό στις τάξεις των αγοραστών.

Γιατί το χθεσινό κλείσιμο της μετοχής ήταν ανησυχητικό;

Παίρνοντας ως δεδομένη την υψηλότατη μέση ιστορική μεταβλητότητα της μετοχής με beta (Nasdaq) 1,93, απόρροια πολλών παραγόντων όπως η χαμηλή κεφ/ση (πλέον στα 560 εκατ. δολάρια) και ο ερευνητικός χαρακτήρας του λειτουργικού της αντικειμένου (ρομποτική), ένα αρνητικό πρόσημο της τάξεως του 12% δεν θα έπρεπε να εκπλήσσει.

Ωστόσο, η μετοχή όχι μόνο σταμάτησε θεαματικά στην προαναφερθείσα αντίσταση, αλλά «πήρε πίσω» όλα τα κέρδη της προηγούμενης, και πολλά υποσχόμενης ανοδικής
συνεδρίασης, μεταστρέφοντας απότομα το επενδυτικό κλίμα.

Τα σενάρια για την κίνηση της μετοχής

Με τις πιθανότητες να είναι, όπως πάντα, υπέρ της υφιστάμενης τάσης, που εν προκειμένω είναι πτωτική, μια απώλεια του εμβληματικού ενός δολαρίου είναι στο τραπέζι. Και αυτό θα κριθεί στην ενδεχόμενη επιστροφή της BGRY στη στήριξη των 1,85 και την εκείθεν συμπεριφορά των επενδυτών.

Η έξοδος από τις θέσεις πώλησης έχει μεταφερθεί μοιραία στο επίπεδο των 2,80, σε ημερήσιο κλείσιμο, που έχει εξάλλου δοκιμαστεί τρις, αποδεικνύοντας και την τεχνική του αξία. Από εκεί και πάνω, η μετοχή φαίνεται να έχει πολύ δρόμο, κάτι που θα αξιολογηθεί σε ύστερο χρόνο.

Νέες ζημιές

H διοίκηση της Berkshire Grey ανακοίνωσε εκ νέου ζημίες 0,1 δολάρια ανά μετοχή από τα 23,6 εκατομμύρια, με αρνητικά ΕΒΙΤDΑ στα 31,8 εκατ. δολάρια. Και παρά την κατά σχεδόν 1,5 εκατ. δολάρια αύξηση του κύκλου εργασιών (σχεδόν +38% σε ετήσια βάση), το -κατά 2 εκατ. ανώτερο κόστος πωληθέντων- αναδεικνύει την προβληματική της άτσαλης διοίκησης, κλαδεύοντας κάθε θετική προσδοκία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News