Τέλος στην πολύχρονη… γκίνια που την ταλαιπωρεί ελπίζει να δώσει η Boeing με την σημερινή, πολυαναμενόμενη, παράδοση του πρώτου ανανεωμένου 787 Dreamliner από το Μάιο του 2021. To αεροσκάφος επρόκειτο να αποτελέσει σταθμό για την ανανέωση της παραγωγικής γραμμής του αμερικανικού αεροναυπηγικού κολοσσού, όμως τα συνεχή προβλήματα και οι καθυστερήσεις είχαν αμαυρώσει το κύρος και είχαν επηρεάσει τις οικονομικές επιδόσεις της εταιρείας.

Πραγματικά, η ανακοίνωση από την αεροπορική American Airlines πως παρέλαβε επιτέλους το πρώτο αεροσκάφος Boeing 787 Dreamliner από τον Απρίλιο του 2021 έδωσαν σημαντική ώθηση στην μετοχή της εταιρείας, όπως και στην μετοχή της Boeing. Μόνο η AA ελπίζει να παραλάβει συνολικά 9 Dreamliner μέσα στο 2022, ενώ έχει παραγγείλει συνολικά 42.  Συνολικά παρατηρείται μια αύξηση στις παραγγελίες για νέα αεροσκάφη με φόντο την ανάκαμψη στον ταξιδιωτικό κλάδο.

Διαβάστε επίσης: Ο παγκόσμιος στόλος αεροσκαφων θα διπλασιστεί έως το 2041

Από την πλευρά της και η Boeing επιβεβαίωσε πως ξεκίνησε και πάλι τις παραδόσεις αεροσκαφών Dreamliner, μετά από συνεχείς καθυστερήσεις στις τροποποιήσεις που έπρεπε να γίνουν στο αεροσκάφος. Άλλωστε, το αεροσκάφος πέρασε από εξονυχιστικό έλεγχο από τους επιθεωρητές του Federal Aviation Administration (FAA), οι οποίοι έδωσαν και το σχετικό πράσινο φως.

Η βαριά σκιά των 737 Max 

Θυμίζουμε πως μετά τα δύο πολύνεκρα αεροπορικά δυστυχήματα που έγιναν το 2018 και το 2019 με αεροσκάφη τύπου 737 Max, η εταιρεία πέρασε δύσκολες στιγμές, ενώ και η FAA είχε δεσμευτεί σε πιο αυστηρούς ελέγχους στα αεροσκάφη της Boeing. Πραγματικά, οι επαναληπτικοί έλεγχοι είχαν εντοπίσει κάποια πιθανά προβλήματα και στα 787, τα οποία η εταιρεία δεσμεύτηκε να επιλύσει, κάτι που έκανε φέρνοντας ωστόσο μήνες πίσω την παραγωγή.

Τον περασμένο Ιανουάριο η εταιρεία είχε αποκαλύψει πως οι συνεχείς καθυστερήσεις στην παραγωγή των 787 μεταφράζονται σε μια οικονομική ζημιά ύψους 3,5 δισ. δολαρίων, με επιπλέον 1 δισ. δολάρια επιβάρυνσης από τα κόστη παραγωγής.

Η Boeing έχει παραγγελίες για τουλάχιστον 120 787 και η FAA έχει δεσμευτεί σε εξονυχιστικό έλεγχο σε καθένα από τα αεροσκάφη πριν παραδοθεί στον κάθε αγοραστή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή