Ιδιαίτερη ώθηση στην ενίσχυση των εσόδων της Fraport έδωσαν τα ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται ο γερμανικός Όμιλος, καθώς η ανάκαμψη στην επιβατική κίνηση έφτασε και ξεπέρασε σε ορισμένα νησιά τα επίπεδα του 2019.

Συγκεκριμένα, κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους η Fraport εμφάνισε αυξημένο κύκλο εργασιών (+66,3%), στο 1,34 δισ. ευρώ σε σχέση με το 2021, ενώ από το ποσό αυτό 139,2 εκατ. ευρώ αντιστοιχούν στα έσοδα της Fraport Greece που είναι υπερτριπλάσια συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2021.

Διαβάστε επίσης: Ολικό comeback για τη «βαριά βιομηχανία» του τουρισμού

Τα ελληνικά αεροδρόμια

Όπως τονίζει η εταιρεία, μερικά από τα ελληνικά αεροδρόμια – συμπεριλαμβανομένης της Ρόδου, της Σαντορίνης και της Κέρκυρας – ξεπέρασαν ακόμη και τα επίπεδα επιβατών πριν από την κρίση του 2019.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Fraport, Dr. Stefan Schulte, δήλωσε χαρακτηριστικά πως «από τον Μάρτιο, βιώνουμε μια ισχυρή ανοδική τάση στην επιβατική κίνηση, καθώς οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να ταξιδέψουν ξανά. Στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, αναμένουμε μεταξύ 45 και 50 εκατ. επιβάτες για το 2022. Τα βασικά λειτουργικά οικονομικά μεγέθη έχουν επίσης βελτιωθεί – ακόμη και όταν προσαρμόζουμε τα θετικά εφάπαξ αποτελέσματα του περασμένου έτους, όπως η αποζημίωση που λάβαμε για τη διατήρηση των λειτουργιών του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης κατά τη διάρκεια του lockdown, καθώς και η αποζημίωση για την πανδημία που ελήφθη στην Ελλάδα. Οι κύριοι παράγοντες που υποστήριξαν αυτήν την ευνοϊκή εξέλιξη ήταν οι ισχυρές επιδόσεις των αεροδρομίων στο διεθνές χαρτοφυλάκιο και η θετική συμβολή που προέκυψε από την εκποίηση της επένδυσής μας στο Xi’an στην Κίνα. Ωστόσο, απέχουμε ακόμη πολύ από το να φτάσουμε στα επίπεδα του 2019».

Αυξημένη επιβατική κίνηση

«Η ισχυρή και δυναμική ανάκαμψη της επιβατικής κίνησης θέτει ορισμένες σημαντικές επιχειρησιακές προκλήσεις για εμάς. Δυστυχώς, αυτό οδηγεί και σε καθυστερήσεις», δήλωσε ο CEO του Ομίλου αναφερόμενος στην παρούσα κατάσταση στη Φρανκφούρτη.

Τα βασικά οικονομικά στοιχεία

Τα έσοδα του Ομίλου αυξήθηκαν κατά 67,7% στα 1,211 δισ. ευρώ, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2021. Την ίδια ώρα το EBITDA (κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων) αυξήθηκε κατά 21,8% σε ετήσια βάση στα 408,3 εκατ. ευρώ. Τέλος, ο Όμιλος παρουσίασε λειτουργικά Κέρδη (EBIT) 181,9 εκατ. ευρώ (από 116,1 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2021).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή