Μήνυμα πως η προστασία της ανθρώπινης ζωής αποτελεί καθημερινό μέλημα και απόλυτη προτεραιότητα έστειλε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γίαννης Πλακιωτάκης, με αφορμή την ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή 38 ν.μ. νότια της Ρόδου.

Όπως ανέφερε ο κ. Πλακιωτάκης τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, με τη συνδρομή του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας, άλλα και εμπορικών πλοίων που πλέουν στην περιοχή, συνεχίζουν τη μεγάλη προσπάθεια έρευνας και διάσωσης, που ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες, 38 ναυτικά μίλια νότια της Ρόδου ύστερα από τη βύθιση σκάφους που είχε ξεκινήσει από την Τουρκία.

«Έχουν ήδη περισυλλεγεί 29 συνάνθρωποι μας και οι έρευνες συνεχίζονται με αμείωτη ένταση», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης: Εύσημα Πλακιωτάκη στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος

6.000 διασωθέντες την τελευταία διετία

Σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλίας «τα δύο τελευταία χρόνια, σε 145 επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης έχουν διασωθεί πάνω από 6.000 άτομα. Όπως πάντα, έτσι και σήμερα, η Ελλάδα, σώζει ζωές στο Αιγαίο».

Πληροφορίες από τον Θάλαμο Επιχειρήσεων του ΥΝΑΝΠ, από τους συνολικά 29 διασωθέντες αλλοδαπούς, δύο έχει διασώσει το Super Puma και τους μετέφερε στην Κάρπαθο, ενώ οι υπόλοιποι 27 διασώθηκαν από τάνκερ ελληνικών συμφερόντων και μεταφέρονται στα Καρδάμαινα της Κω.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα