Aπό τις 12/8/2022 θα συνεχιστεί ο 1ος από εδάφους δολωματικός ψεκασμός κατά του δάκου στην ελιά στην Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας, ο οποίος είχε διακοπεί λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

Οι ελαιοπαραγωγοί, που τα ελαιοκτήματα τους καλύπτονται με άγρια βλάστηση να τα έχουν καθαρά, έτσι ώστε τα συνεργεία να έχουν την δυνατότητα πρόσβασης καθώς και να παρευρίσκονται κατά την διάρκεια των ψεκασμών στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις τους, για την παρακολούθηση και υποβοήθηση των συνεργείων. Επίσης όσα ελαιοκτήματα είναι περιφραγμένα τις ημέρες των ψεκασμών οι αγρότες θα πρέπει να τα έχουν ανοιχτά εφόσον επιθυμούν να ψεκαστούν.

Διαβάστε επίσης: Ελιά: Τι αλλάζει στο πρόγραμμα δακοκτονίας για το 2022

Σύμφωνα με την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της ΠΕ Κέρκυρας, οι ψεκασμοί θα πραγματοποιηθούν στις παρακάτω περιοχές και θα ξεκινήσουν από τα σημεία που είχα σταματήσει:

  • Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων (Δημ. Ενότητα Κερκυραίων, Παρελίων, Φαιάκων, Παλαιοκαστριτών, Μαθρακίου, Ερείκουσας.
  • Δήμος Νότιας Κέρκυρας (Δημ. Ενότητα Λευκιμμαίων, Κορισσίων, Μελιτειέων.
  • Δήμος Βόρειας Κέρκυρας (Δημ. Ενότητα Αγ. Γεωργίου, Εσπερίων, Θιναλίων, Κασσωπαίων).

Οι ψεκασμοί θα ξεκινήσουν από τις παραθαλάσσιες περιοχές των αναφερομένων Κοινοτήτων και θα αναβάλλονται για την επόμενη ημέρα σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές για τους ψεκασμούς ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο.

Οι μελισσοκόμοι που οι κυψέλες τους είναι εγκατεστημένες στις περιοχές που εφαρμόζετε το πρόγραμμα δακοκτονίας παρακαλούνται να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των μελισσοσμηνών τους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO