Στα 109 εκατ. ευρώ υπολογίζεται η συνολική επένδυση της Lamda Development, μετά την εξαγορά του McArthurGlen Designer Outlet Athens.

Επίσης, διευκρινίζεται ότι και η αξία του ακινήτου ανέρχεται σε 109 εκατ. ευρώ (Gross Asset Value), ενώ τα δάνεια που έχει λάβει η εταιρεία που κατέχει το ακίνητο είναι περίπου 70 εκατ. ευρώ από τραπεζικό ίδρυμα και 18 εκατ. ευρώ από τους μετόχους της, ως εκ τούτο η καθαρή αξία της εταιρείας (Net Asset Value) ανέρχεται σε περίπου 20 εκατ.

Με την εξαγορά της εταιρείας, τόνιζεται πως η Lamda Development προχώρησε στην αποπληρωμή των δανείων των παλιών μετόχων και εκ τούτο το συνολικό τίμημα σε μετρητά που κατέβαλε η Lamda ανέρχεται σε περίπου 40 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Lamda: Εξαγόρασε το εκπτωτικό χωριό McArthurGlen

Όπως ανέφερε η εταιρεία, το McArthurGlen Designer Outlet Athens είναι το κορυφαίο εκπτωτικό χωριό της Ελλάδας με συνολική εκμισθώσιμη επιφάνεια περίπου 21.200 τ.μ. και περισσότερα από 100 καταστήματα, καφέ και εστιατόρια. Η πληρότητα την 30.06.2022 ήταν περίπου 95% ενώ η συνολική επισκεψιμότητα σε συνθήκες πλήρους και ανεμπόδιστης λειτουργίας (το 2019, προ της πανδημίας) ήταν περίπου 4,2 εκατομμυρίων επισκέπτες ετησίως.

«Σημαντική στρατηγική κίνηση»

Σχολιάζοντας τη συναλλαγή, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου LAMDA Development κ. Οδυσσέας Αθανασίου είχε δηλώσει σχετικά: «Η συγκεκριμένη εξαγορά αποτελεί σημαντική στρατηγική κίνηση καθώς με την απόκτηση του McArthurGlen Designer Outlet Athens, το οποίο πρωταγωνιστεί στον κλάδο των εκπτωτικών κέντρων, ενισχύουμε περαιτέρω την ηγετική μας θέση στο Retail, δημιουργώντας πολύ σημαντικές συνέργειες προς όφελος των επισκεπτών και των συνεργαζόμενων με την εταιρεία επιχειρήσεων».

Ο συν–Διευθύνων Σύμβουλος (Co–CEO) του ομίλου McArthurGlen, κ. Joan Jove, δήλωσε σχετικά: «Από την έναρξη λειτουργίας του κέντρου μας στην Αθήνα το 2011 , είμαστε υπερήφανοι που σε συνεργασία με την εταίρο μας Bluehouse Capital το έχουμε καταστήσει τον πρώτο πανελλαδικά Designer Outlet προορισμό αγορών.

Η McArthurGlen είναι βέβαιη ότι το κέντρο θα εξακολουθήσει να ευημερεί υπό την ιδιοκτησία της Lamda, και ότι οι επισκέπτες θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν μια αξέχαστη αγοραστική εμπειρία στην Αθήνα.

Η εμπιστοσύνη μας στη δυναμική του εκπτωτικού τομέα στην Ευρώπη διατηρείται και θα συνεχίσουμε να εστιάζουμε τη δραστηριότητά μας στις εννέα χώρες στις οποίες λειτουργούμε»

Ο Διευθυντής της εταιρείας Bluehouse Capital, κ. Βίκτωρ Πιζάντε, δήλωσε σχετικά: «Θα θέλαμε να εκφράσουμε την εκτίμηση μας προς τους συναδέλφους μας στη McArthurGlen
για την επί μια δεκαετία επιτυχημένη συνεργασία. Είμαστε βέβαιοι ότι το Athens Designer Outlet θα συνεχίσει την ισχυρή λειτουργική του απόδοση υπό την ιδιοκτησία της Lamda».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις