Ολοκληρώνονται τα έργα αναδάσωσης και αποκατάστασης της παρόδιας βλάστησης στη δυτική πλευρά της οδού Ερυθραίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Τατόι Club, έναν χρόνο μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν τη Βαρυμπόμπη, το κτήμα Τατοΐου και τον Δήμο Διονύσου.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία στοχεύει στην αναγέννηση 77.000 τ.μ. δάσους. Οι φυτεύσεις ξεκίνησαν τη Δευτέρα 28 Μαρτίου και μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί η φύτευση 1.081 δέντρων και 6.125 θάμνων. Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών του καλοκαιριού, οι υπόλοιποι 3.748 μεγάλοι θάμνοι θα φυτευτούν τον Σεπτέμβριο.

Διαβάστε ακόμα: Επτά στους 10 υπέρ διάθεσης πόρων για ΑΠΕ [έρευνα]

Συντόμευση του χρόνου αποκατάστασης

Σκοπός της παρέμβασης είναι η συντόμευση του χρόνου αποκατάστασης του φυσικού κάλλους στον άξονα πρόσβασης στην περιοχή και η δημιουργία αποτελεσματικής αντιπυρικής ζώνης προστασίας του αστικού περιβάλλοντος, δυτικά της οδού Ερυθραίας.

Η πρωτοβουλία του Τατόι Club

Η πρωτοβουλία εντάχθηκε στις διαδικασίες παροχής δωρεάς από ιδιώτες που θεσπίστηκε από την Πολιτεία και στην οποία συμμετείχαν τα μέλη και οι εργαζόμενοι του Τατόι Club με δωρεά 1.000.000 ευρώ.

Αφού η πρόταση έλαβε έγκριση από την Πολιτεία, διεπιστημονική ομάδα με επικεφαλής την αρχιτέκτονα τοπίου Έλλη Παγκάλου πραγματοποίησε εκτενή μελέτη για τη χλωρίδα της ευρύτερης περιοχής και τις σύγχρονες μεθόδους και πρακτικές αναδάσωσης, ώστε να επιλεχθούν τα κατάλληλα φυτικά είδη, που όχι μόνο θα ξαναδώσουν ζωή στο δάσος, αλλά θα το προστατεύσουν και σε περιπτώσεις πυρκαγιάς.

Ενίσχυση βιοποικιλότητας και η στρατηγική ελέγχου πυρκαγιών

Μεταξύ άλλων έχουν χρησιμοποιηθεί πλατύφυλλα αυτοφυή είδη, που θα ενισχύσουν τη βιοποικιλότητα και τη στρατηγική ελέγχου πυρκαγιών, συμβάλλοντας παράλληλα στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Βιωσιμότητας του Τατόι Club, T∙ACT, και υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Αχαρνών και του Δήμου Διονύσου, στην περιοχή του Κτήματος Τατοΐου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green