Κάθε χρόνο ο Ελβετός καλλιτέχνης Francois Monthoux, δημιουργεί γλυπτά από πηλό στις όχθες του ποταμού  Toleure. Φέτος ωστόσο, η σημαντική υποχώρηση της στάθμης του νερού εξαιτίας της πρωτοφανούς ξηρασίας, που  πλήττει όλα τα ευρωπαϊκά ποτάμια, έχει δώσει μια νέα διάσταση στο έργο του. Και όπως επισημαίνει το πρακτορείο Reuters, ένα μαγευτικό  συγκρότημα κάστρων στολίζει τις όχθες του ποταμού.

Διαβάστε επίσης – Ευρώπη: Τα ποτάμια στερεύουν – Κλείνουν εμπορικές διαδρομές 80 δισ. δολ.

Ο Monthoux ξεκίνησε το φετινό έργο με μέτριες φιλοδοξίες πριν από έξι εβδομάδες, αλλά η ξηρασία του επέτρεψε να χτίσει μια ολόκληρη πόλη.

Το έργο του είναι εντυπωσιακό, αλλά μικρής διάρκειας καθώς κάποια στιγμή θα βρέξει και θα χαθεί.

Διαβάστε επίσης – Ιστορικός καύσωνας και ξηρασία απειλoύν την κοινωνία και την οικονομία της Ευρώπης

Τώρα έχει ανάμεικτα συναισθήματα: θέλει να βρέξει, αλλά λυπάται με τη σκέψη ότι ο κόσμος των ονείρων του θα εξαφανιστεί.

«Φαντάζομαι τη ζωή των ανθρώπων που περπατούν κάτω από τις καμάρες, κάτω από τη γέφυρα, κοιτάζουν τα μνημεία, κοιτάζουν την πόλη», είπε ο Monthoux, ο οποίος εργάζεται με πηλό στην αποξηραμένη κοίτη του ποταμού Toleure στο καντόνι Vaud στη δυτική Ελβετία. .

«Λοιπόν, μπαίνω σε μια φούσκα και γίνομαι ονειροπόλος… Βλέπω τον κόσμο τους να δημιουργείται κάτω από τα δάχτυλά μου», πρόσθεσε.

Ο Monthoux, ένας λάτρης της φύσης, λέει ότι είναι λυπημένος που βλέπει φυτά να πεθαίνουν γύρω του…

Οι επισκέπτες του γλυπτού το απολαμβάνουν όσο διαρκεί.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus