Μάχη με τις φλόγες δίνουν επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης στην περιοχή Πυργιώτικα, του Δήμου Ναυπλιέων, στην Αργολίδα, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που καίει αγροτοδασική έκταση.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ήδη εκκενώθηκε προληπτικά το ξενοδοχείο Country Hotel & Retreat, ενώ απειλούνται και σπίτια του χωριού.

Στο σημείο επιχειρούν 57 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, στις οποίες συμμετέχουν και 14 Νορβηγοί πυροσβέστες, καθώς και 12 οχήματα. Επίσης, από αέρος πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.


Σημειώνεται πως μια δεύτερη, μικρή σε έκταση, πυρκαγιά ξέσπασε στις 4μμ κοντά στα Λευκάκια, σε αγροτική έκταση, καίγοντας ξερά χόρτα. Στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της πυροσβεστικής ενώ την κατάσβεση συνδράμει ένα ελικόπτερο και η πολιτική προστασία του Δήμου Ναυπλιέων.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Οι εξαγγελίες για αμυντική βιομηχανία, ο ρόλος των ΕΑΣ και η Τουρκία
Επικαιρότητα |

Οι εξαγγελίες για αμυντική βιομηχανία, ο ρόλος των ΕΑΣ και η Τουρκία

Με φόντο των πόλεμο στην Ουκρανία και την αλματώδη αύξηση στη ζήτηση πυρομαχικών που έχουν τις δυνατότητες να παράξουν τα ΕΑΣ, το θέμα του μέλλοντος της εταιρείας μπαίνει πιο εμφατικά