H πρώτη χώρα διεθνώς που ενέκρινε προς χρήση το νέο σκεύασμα του εμβολίου κατά του κορωνοϊού έγινε σήμερα η Βρετανία με στόχο την ταχεία ενίσχυση του εμβολιαστικού της προγράμματος κατά της Όμικρον και των υποπαραλλαγών της πριν την έναρξη της χειμερινής περιόδου.

Το σκεύασμα αφορά το εμβόλιο της αμερικανικής Moderna, που καλύπτει και το αρχικό στέλεχος του κορωνοϊού και την Όμικρον BA.1. Μάλιστα, με δεδομένο ότι η εταιρεία έχει αρχίσει την κατασκευή των νέων δόσεων εδώ και μήνες, θεωρείται βέβαιο ότι η ένταξη του στο εμβολιαστικό πρόγραμμα θα γίνει γρήγορα.

Διαβάστε επίσης: Τα ανεμβολίαστα παιδιά έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για long covid 

Το εμβόλιο θα είναι ελεύθερο προς χρήση σε όλο τον ενήλικο πληθυσμό, από 18 ετών και άνω, αν και στα σχέδια της κυβέρνησης είναι να δημιουργηθεί ένα χρονοδιάγραμμα με έμφαση καταρχάς στους πιο ευάλωτους και όλους όσους είναι άνω των 50 ετών.

Σύμφωνα με την επικεφαλής της αρμόδιας αρχής του Medicines and Healthcare Products Regulatory Authority, Τζουν Ρέιν, το νέο εμβόλιο παρουσιάσει μια πολύ ισχυρή ανοσοποιητική αντίδραση στο στέλεχος BA.1, κάτι που θα ενισχύσει την θωράκιση της χώρας και του πληθυσμού απέναντι στις νέες παραλλαγές της Όμικρον που καλπάζουν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Time: Η Τζόρτζια Μελόνι στις 100 προσωπικότητες του πλανήτη, με μεγαλύτερη επιρροή
Επικαιρότητα |

Time: Η Μελόνι στις 100 προσωπικότητες του πλανήτη, με μεγαλύτερη επιρροή

Το περιοδικό υπογραμμίζει ότι το 2022, όταν η Μελόνι κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές, «πολλοί σχολιαστές εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με το ακροδεξιό κόμμα της και το πώς θα επηρέαζε την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο».