Ο μεγαλύτερος εξαγωγέας θερμικού άνθρακα στον κόσμο ανακοίνωσε νέο μορατόριουμ στις εξαγωγές, σε μια εποχή όπου η ζήτηση για το προϊόν πλησιάζει σε υψηλά ρεκόρ.

Συγκεκριμένα, η Ινδονησία απαγορεύει τις εξαγωγές σε 48 εταιρείες που δεν έχουν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους στην εγχώρια αγορά (Domestic Market Obligation). Αυτό αναμένεται να έχει αντίκτυπο στα πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου και η πολιτική που θα ακολουθήσουν οι εταιρείες προκειμένου να καλύψουν το κενό, παραμένει άγνωστη.

Διαβάστε επίσης: «Μελτέμια» στην αγορά μεταφοράς ξηρού φορτίου

Συνέπειες

Μετά την αρχική απαγόρευση στις αρχές της χρονιάς, σταδιακά η χώρα είχε αρχίσει να επιτρέπει τις εξαγωγές για τις εταιρείες εξόρυξης που είχαν εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις τους στην εγχώρια αγορά. Μετά την νέα απόφαση όμως, αναλυτές τονίζουν ότι οι συνέπειες θα απασχολήσουν για αρκετό καιρό τη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Επιπλέον, η περιορισμένη χωρητικότητα των λιμανιών, των σιδηροδρόμων και των πλωτών οδών περιπλέκει την αύξηση των εισαγωγών, τροφοδοτώντας τις ανησυχίες για τις προμήθειες για το χειμώνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
ΟΛΘ Α.Ε.: Αυξημένες επιδόσεις το 2023 με ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων
Επιχειρήσεις |

Αυξημένες επιδόσεις το 2023 για τον ΟΛΘ - Σε «ΜΕΤΚΑ - ΤΕΚΑΛ» το έργο του 6ου προβλήτα

Στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, σημειώθηκε αύξηση άνω του 12% (στα € 59,8 εκατ.), ενώ στους τομείς εκμετάλλευσης χώρων και επιβατικής κίνησης σημειώθηκαν αυξήσεις 18,2% και 31,3% αντίστοιχα