Το Metaverse είναι ο όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει εικονικούς κόσμους στους οποίους οι άνθρωποι μπορούν να συμμετέχουν, έχοντας «υιοθετήσει» ψηφιακά άβαταρ, για να εργαστούν, να κάνουν τα ψώνια τους ή απλά να παίξουν ένα παιχνίδι.

Σε αυτό το νέο ψηφιακό κόσμο επωνυμίες κάθε είδους έχουν ξεκινήσει να πειραματίζονται, καθώς προσπαθούν να κατανοήσουν τις δυνατότητες μάρκετινγκ του μετασύμπαντος, δημιουργώντας εστιατόρια, καταστήματα και εμπειρίες για να επισκέπτονται και να παίζουν οι χρήστες.

Μουσικά συγκροτήματα και καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένων των BTS, Charli XCX και Travis Scott, έχουν επίσης διοργανώσει συναυλίες σε εικονικές πλατφόρμες όπως το Fortnite, το Minecraft και το Roblox. Το Roblox είναι μια δημοφιλής πλατφόρμα τυχερών παιχνιδιών για παιδιά.

Διαβάστε ακόμα: Από τις πασαρέλες στο… metaverse μέσω συλλογής NFT

Εμπειρία όπου και αν βρίσκεσαι

Όπως αναφέρει η Wall Street Journal, το MTV, το οποίο πλέον αποτελεί μέρος της Paramount Media Networks, μπήκε και αυτό στο Metaverse παιχνίδι δημιουργώντας μία εμπειρία εικονικής πραγματικότητας VMA στο Roblox ώστε να προσεγγίσει νεότερους θεατές και να μάθουν για την πλατφόρμα, ανέφεραν στελέχη του καναλιού.

Σημειώνεται ότι το MTV Entertainment Studios έχει δημιουργήσει και στο παρελθόν μια… μετασυμπαντική εμπειρία στον ψηφιακό κόσμο του Minecraft.

«Ένα από τα πιο συναρπαστικά πράγματα στη συγκεκριμένη προσπάθεια είναι ότι φέρνει την εμπειρία VMA στους ανθρώπους όπου κι αν βρίσκονται στον κόσμο», ανέφερε στη WSJ η Έιμι Κάμπελ, διευθύντρια μάρκετινγκ της Paramount Media Networks και των MTV Entertainment Studios.

Το VMA Experience

Το VMA Experience, όπως ονομάστηκε, θα περιλαμβάνει τρία παιχνίδια, ξεκινώντας με ένα στις 12 Αυγούστου και προσθέτοντας ένα νέο κάθε Παρασκευή μέχρι την εκπομπή των βραβείων στις 28 Αυγούστου. Οι παίκτες μπορούν να ψηφίζουν για την καλύτερη Metaverse απόδοση συλλέγοντας μάρκες με το λογότυπο του MTV καθώς απολαμβάνουν την εμπειρία και παίζοντας παιχνίδια.

Η συγκεκριμένη εμπειρία δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Super League Gaming, έναν εκδότη βιντεοπαιχνιδιών που έχει σχεδιάσει στο παρελθόν παιχνίδια για το MTV και άλλες εταιρείες της Paramount.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη