Το στόχο του να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στο metaverse διατύπωσε ο ιαπωνικός όμιλος Sony Group, καθώς όλο και περισσότερες τεχνολογικές εταιρείες επενδύουν στη νέα αυτή τάση του κλάδου.

Το metaverse είναι ένας ασαφής όρος που περικλείει την ιδέα ότι οι καταναλωτές θα περνούν περισσότερο χρόνο σε διαδικτυακά περιβάλλοντα προσομοίωσης. Ενώ η ιδέα αυτή είναι ακόμα σε εξέλιξη έχει γίνει ένα από τα βασικά στοιχεία στις ενημερώσεις των εταιρειών και κινητήριος μοχλός των συναλλαγών του κλάδου.

«Το metaverse είναι ταυτόχρονα ένας κοινωνικός χώρος και ένας χώρος ζωντανών δικτύων όπου διασταυρώνονται παιχνίδια, μουσική, ταινίες και anime», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Sony Κενικίρο Γιοσίντα σε μια ενημέρωση στρατηγικής την Τετάρτη.

Tα παιχνίδια και τα προϊόντα μουσικής και ταινιών της Sony συνεισέφεραν τα δύο τρίτα των λειτουργικών εσόδων της το έτος που έληξε τον Μάρτιο, υπογραμμίζοντας τη μεταμόρφωση του ομίλου από κατασκευαστή ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης σε έναν όμιλο που προχωρά με γοργά βήματα στο χώρο της metaverse ψυχαγωγίας υπό την καθοδήγηση του Γιοσίντα.

Ο κίνδυνος των cross-platforms

Ένα από τα πιο εμβληματικά προϊόντα της εταιρείας είναι η κονσόλα PlayStation 5, ωστόσο οι παρατηρητές επισημαίνουν τον κίνδυνο που παρουσιάζει η ανάπτυξη των τίτλων που βασίζονται σε cross-platform – λογισμικό το οποίο τρέχει σε διαφορετικά λειτουργικά συστήματα ή πλατφόρμες –  και το cloud και τις δυνατότητές τους να μειώσουν την επιρροή των ιδιόκτητων πλατφορμών.

Η Sony έχει προσαρμόσει την προσέγγισή της, επιτρέποντας το cross-play στο Fortnite το 2018. Αυτή την εβδομάδα, η Epic ανακοίνωσε ότι το νόμισμα «V-Bucks» που αγοράστηκε στο PlayStation, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε άλλες πλατφόρμες.

«Το PlayStation έχει διαδραματίσει τεράστιο ρόλο στην επανάσταση του κοινωνικού gaming που καλλιεργεί την ανάπτυξη του metaverse ως ένα νέο μέσο ψυχαγωγίας», δήλωσε στο Twitter ο διευθύνων σύμβουλος της Epic, Tim Sweeney.

Πέρα από το metaverse, ο Γιοσίντα ανακοίνωσε επίσης και την πρόθεση της Sony να δραστηριοποιηθεί στην ηλεκτροκίνηση, με τον όμιλο να αναπτύσσει ένα ηλεκτρικό όχημα σε συνεργασία με την Honda Motor.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News