Το στόχο του να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στο metaverse διατύπωσε ο ιαπωνικός όμιλος Sony Group, καθώς όλο και περισσότερες τεχνολογικές εταιρείες επενδύουν στη νέα αυτή τάση του κλάδου.

Το metaverse είναι ένας ασαφής όρος που περικλείει την ιδέα ότι οι καταναλωτές θα περνούν περισσότερο χρόνο σε διαδικτυακά περιβάλλοντα προσομοίωσης. Ενώ η ιδέα αυτή είναι ακόμα σε εξέλιξη έχει γίνει ένα από τα βασικά στοιχεία στις ενημερώσεις των εταιρειών και κινητήριος μοχλός των συναλλαγών του κλάδου.

«Το metaverse είναι ταυτόχρονα ένας κοινωνικός χώρος και ένας χώρος ζωντανών δικτύων όπου διασταυρώνονται παιχνίδια, μουσική, ταινίες και anime», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Sony Κενικίρο Γιοσίντα σε μια ενημέρωση στρατηγικής την Τετάρτη.

Tα παιχνίδια και τα προϊόντα μουσικής και ταινιών της Sony συνεισέφεραν τα δύο τρίτα των λειτουργικών εσόδων της το έτος που έληξε τον Μάρτιο, υπογραμμίζοντας τη μεταμόρφωση του ομίλου από κατασκευαστή ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης σε έναν όμιλο που προχωρά με γοργά βήματα στο χώρο της metaverse ψυχαγωγίας υπό την καθοδήγηση του Γιοσίντα.

Ο κίνδυνος των cross-platforms

Ένα από τα πιο εμβληματικά προϊόντα της εταιρείας είναι η κονσόλα PlayStation 5, ωστόσο οι παρατηρητές επισημαίνουν τον κίνδυνο που παρουσιάζει η ανάπτυξη των τίτλων που βασίζονται σε cross-platform – λογισμικό το οποίο τρέχει σε διαφορετικά λειτουργικά συστήματα ή πλατφόρμες –  και το cloud και τις δυνατότητές τους να μειώσουν την επιρροή των ιδιόκτητων πλατφορμών.

Η Sony έχει προσαρμόσει την προσέγγισή της, επιτρέποντας το cross-play στο Fortnite το 2018. Αυτή την εβδομάδα, η Epic ανακοίνωσε ότι το νόμισμα «V-Bucks» που αγοράστηκε στο PlayStation, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε άλλες πλατφόρμες.

«Το PlayStation έχει διαδραματίσει τεράστιο ρόλο στην επανάσταση του κοινωνικού gaming που καλλιεργεί την ανάπτυξη του metaverse ως ένα νέο μέσο ψυχαγωγίας», δήλωσε στο Twitter ο διευθύνων σύμβουλος της Epic, Tim Sweeney.

Πέρα από το metaverse, ο Γιοσίντα ανακοίνωσε επίσης και την πρόθεση της Sony να δραστηριοποιηθεί στην ηλεκτροκίνηση, με τον όμιλο να αναπτύσσει ένα ηλεκτρικό όχημα σε συνεργασία με την Honda Motor.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα OT FORUM
OT FORUM 2 – Παμπουκίδης (OTS): Οι έξυπνες πόλεις είναι κυρίως απόφαση – Παπαστεργίου: Αναγκαίες οι εταιρείες με τεχνογνωσία
OT FORUM |

Παμπουκίδης στο ΟΤ FORUM: Οι έξυπνες πόλεις είναι κυρίως απόφαση – Παπαστεργίου: Αναγκαίες οι εταιρείες με τεχνογνωσία

Ο Δ. Παπαστεργίου, πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Τρικκαίων, και ο Σπύρος Παμπουκίδης, διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της O.T.S., αναλύουν την ελληνική εμπειρία διαμόρφωσης έξυπνων πόλεων

OT FORUM 2 – Ροδιανός Αντωνακόπουλος: Ο αυτοκινητόδρομος του μέλλοντος θα είναι μια μονάδα παραγωγής πράσινης ενέργειας
OT FORUM |

Ροδιανός Αντωνακόπουλος στο OT FORUM: Πώς θα είναι ο αυτοκινητόδρομος του μέλλοντος

Οι βασικές οδικές αρτηρίες συμβάλλουν τα μέγιστα στην ανάπτυξη και προσφέρουν δυνατότητες για βιώσιμες πρακτικές, τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της «Νέα Οδός» & «Κεντρική Οδός»

OT FORUM 2 – Yuval Rooz: Η τεχνολογία βελτιώνει τη ζωή μας, δεν την υποκαθιστά
OT FORUM |

Yuval Rooz στο ΟΤ FORUM: Η τεχνολογία βελτιώνει τη ζωή μας, δεν την υποκαθιστά

Ο Yuval Rooz, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Digital Asset, αναλύει θέματα που άπτονται του metaverse ειδικά σε επίπεδο προστασίας προσωπικών δεδομένων, συσκευών wearable αλλά και κοινωνικών σχέσεων

OT FORUM 2: Με γνώση από το μέλλον και λύσεις για να είναι φωτεινό – Ολοκληρώθηκε το OT Forum Meta-Living
OT FORUM |

Με γνώση από το μέλλον και λύσεις για να είναι φωτεινό

Το μέλλον που είναι ήδη εδώ φώτισε το δεύτερο ΟΤ Forum Meta – Living και η τεράστια επιτυχία του με μεγάλη συμμετοχή του κοινού αποδεικνύει την ανάγκη για ουσιαστικό διάλογο, ώστε οι πολίτες να γίνουν κοινωνοί των αλλαγών, των προκλήσεων και της γνώσης, προκειμένου η επόμενη μέρα να σχεδιαστεί σωστά και να είναι καλύτερη.