Στην ενίσχυση του κλάδου της ελαιοκομίας της ευρύτερης περιοχής της Βόρειας Κυνουρίας, μέσω της μεταφοράς τεχνογνωσίας, βασιζόμενη στην δημιουργία ενός ολοκληρωμένου, συνεκτικού και παράλληλα ταχύρρυθμου κύκλου σεμιναρίων κατάρτισης πάνω στον κλάδο της ελιάς και του ελαιολάδου, ο οποίος θα περιλαμβάνει και βιωματική εκπαίδευση στοχεύει η πρόταση για δημιουργία Ανοιχτής Ακαδημίας Ελαιοκομίας στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας.

Η ελαιοκομία αποτελεί την σημαντικότερη αγροτική δραστηριότητα για την ευρύτερη περιοχή, μαζί με την καλλιέργεα καστανιάς. Η παραγωγή ελαιόλαδου της περιοχής της Κυνουρίας μπορεί να ξεπεράσει τους 3.000 τόνους. Την ίδια στιγμή, στη χώρα μας καταγράφονται τα μικρότερα ποσοστά εκπαιδευμένων αγροτών σε επίπεδο ΕΕ.

Διαβάστε επίσης: Ελιά: Οι καύσωνες βάζουν «φωτιά» στο ελαιόλαδο

Την πρόθεση να συνδράμει, οικονομικά και επιστημονικά, η Περιφέρεια Πελοποννήσου την υλοποίηση Ανοικτής Ακαδημίας Ελαιοκομίας στο Αστρος, ανταποκρινόμενη στο σχετικό αίτημα του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, το οποίο διατύπωσε με επιστολή του ο δήμαρχος Γιώργος Καμπύλης, εξέφρασε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Όπως εξηγεί ο δήμαρχος στην εν λόγω επιστολή, «ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Νέα Γεωργία – Νέα Γενιά, σχεδιάζει την δημιουργία μιας «Ανοικτής Ακαδημίας Ελαιοκομίας» που προέκυψε μετά από κύκλο συζητήσεων, με στόχο την υποστήριξη του πρωτογενούς τομέα της περιοχής της Βόρειας Κυνουρίας.

Σε αυτή την προσπάθειά μας επιθυμούμε και θεωρούμε πως θα ήταν ωφέλιμο να συμμετέχουν, τόσο η Περιφέρεια Πελοποννήσου όσο και το Επιμελητήριο Αρκαδίας.

Ο κλάδος της ελαιοκομίας αποτελεί την σημαντικότερη αγροτική δραστηριότητα για την ευρύτερη περιοχή, μαζί με την καστανοκαλλιέργεια. Η παραγωγή ελαιόλαδου της περιοχής της Κυνουρίας μπορεί να ξεπεράσει τους 3.000 τόνους. Από την άλλη, η χώρα χαρακτηρίζεται από ένα από τα μικρότερα ποσοστά εκπαιδευμένων αγροτών σε επίπεδο Ε.Ε. και από τα πιο αδύναμα συστήματα μεταφοράς τεχνογνωσίας πάνω στον κλάδο της αγροδιατροφής

Ο οργανισμός Νέα Γεωργία – Νέα Γενιά δραστηριοποιείται από το 2018 στην ελληνική ύπαιθρο, μέσω της Ιδρυτικής Δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, με στόχο την δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης και ευρύτερης ανάπτυξης του αγροδιατροφικού κλάδου», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην επιστολή του ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO
Η κλιματική αλλαγή αναγκάζει τους αμπελώνες στη Γαλλία να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο φτιάχνουν κρασί
AGRO |

Γιατί η κλιματική αλλαγή αναγκάζει τα γαλλικά οινοποιεία να «βάλουν νερό στο κρασί τους»

Οι καλλιεργητές αλλάζουν ποικιλίες σταφυλιού και αναδιαμορφώνουν το τοπίο για να προστατεύσουν ορισμένους από τους πιο πολύτιμους αμπελώνες του κόσμου από τις υψηλότερες θερμοκρασίες