Η ευρωπαϊκή ψηφιακή τράπεζα Revolut έλαβε άδεια από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (CYSEC), η οποία της επιτρέπει να προσφέρει υπηρεσίες κρυπτογράφησης σε ολόκληρο τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (ΕΟΧ), ο οποίος περιλαμβάνει τις 27 χώρες που ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία.

Η Revolut, η οποία αποτιμάται σε 33 δισεκατομμύρια δολάρια, έγινε η πρώτη οντότητα που έλαβε έγκριση ως πάροχος υπηρεσιών κρυπτογράφησης από την κυπριακή ρυθμιστική αρχή, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία την Παρασκευή. Η άδεια θα επιτρέψει στη Revolut να προσφέρει υπηρεσίες κρυπτογράφησης στους 17 εκατομμύρια πελάτες της στον ΕΟΧ από έναν νέο κόμβο κρυπτογράφησης στην Κύπρο.

Η Revolut δήλωσε ότι η επιλογή της οφείλεται στο εξελιγμένο ρυθμιστικό καθεστώς της νησιωτικής χώρας, το οποίο έχει επίσης προσελκύσει εταιρείες όπως η Crypto.com, η eToro και η BitPanda.

Οι εταιρείες κρυπτογράφησης προσπαθούν να δημιουργήσουν ρυθμιζόμενες οντότητες σε χώρες της ΕΕ για να διασφαλίσουν ότι θα είναι σε θέση να προσφέρουν υπηρεσίες σε όλο το οικονομικό μπλοκ, εν όψει του κανονισμού της ΕΕ για τις αγορές κρυπτο-συναλλαγών, ή – όπως έχει γίνει πλέον γνωστός – MiCA.

Ο MiCA έχει σχεδιαστεί για να παρέχει προστασία στους καταναλωτές και να πατάξει τις απάτες, το ξέπλυμα χρήματος και άλλα οικονομικά εγκλήματα στον κλάδο της κρυπτογράφησης. Με 17 εκατομμύρια πελάτες ήδη σε ολόκληρο τον ΕΟΧ, η Revolut επιδιώκει να διασφαλίσει ότι θα είναι σε θέση να τους προσφέρει υπηρεσίες κρυπτογράφησης μόλις η MiCA γίνει νόμος.

Η Revolut επιβεβαίωσε επίσης ότι θα συνεχίσει να εξυπηρετεί τους πελάτες της στο Ηνωμένο Βασίλειο από την οντότητα που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η αίτηση εγγραφής της στην Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς (FCA) του Ηνωμένου Βασιλείου παραμένει ανεπίλυτη, με την εταιρεία να μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες κρυπτογράφησης εκεί μέσω του καθεστώτος προσωρινής εγγραφής της FCA.

Η εταιρεία έχει περίπου 20 εκατομμύρια πελάτες παγκοσμίως και προσφέρει πλέον έκθεση σε περίπου 80 κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία, αφού πρόσθεσε 20 νέα στις αρχές αυτού του μήνα, συμπεριλαμβανομένων των APE, AVAX και SAND.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News