Ξεπέρασε τα 25.000 δολάρια χθες το Bitcoin, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο και στη συνέχεια υποχώρησε, σύμφωνα με στοιχεία της CoinDesk.

Σήμερα βρέθηκε στα 24.153 και αγωνίζεται να βρεθεί σε υψηλότερες τιμές.

Διαβάστε επίσης: Crypto: Πάνω από 540 εκατ. δολάρια ξεπλύθηκαν μέσω γέφυρας Blockchain

Τα κρυπτονομίσματα κινήθηκαν υψηλότερα τον τελευταίο μήνα περίπου μετά την άνοδο των αμερικανικών μετοχών. Τα ψηφιακά νομίσματα, όπως το bitcoin, ακολουθούν την χρηματιστηριακή τάση, ιδίως του τεχνολογικά  Nasdaq, ο οποίος ο ίδιος σημείωσε άνοδο περίπου 12% τον τελευταίο μήνα.

Το Bitcoin σημείωσε άνοδο περίπου 15% κατά την ίδια περίοδο, αλλά εξακολουθεί να έχει υποχωρήσει περίπου 48% από έτος σε έτος. Ήταν δύσκολοι μήνες για την αγορά κρυπτογράφησης, με τρισεκατομμύρια να έχουν αφαιρεθεί από την αξία της ,με πτωχεύσεις και προβλήματα ρευστότητας να ταλαιπωρούν αρκετούς παίκτες.

Το κρυπτονόμισμα διαπραγματεύεται σε ένα εύρος τιμών από τα τέλη Ιουνίου γύρω στα 20.000 με 24.000 δολάρια. Ενώ έχει δείξει προσπάθειες να ωθηθεί υψηλότερα, έχει δυσκολευτεί να δημιουργήσει μια σημαντική διάσπαση αυτού του εύρους. Ωστόσο, υπάρχουν τώρα ενδείξεις για ένα μικρό ράλι.

Το Ether δείχνει τον δρόμο

Η άνοδος του Bitcoin μπορεί επίσης να αποδοθεί στο ράλι των εναλλακτικών νομισμάτων, ή αλλιώς altcoins. Το Ether σημείωσε άνοδο 56% τον τελευταίο μήνα, ξεπερνώντας κατά πολύ τα κέρδη του δημοφιλούς ψηφιακού νομίσματος .

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι επενδυτές είναι ενθουσιασμένοι τη σημαντική και  πολυαναμενόμενη αναβάθμιση του δικτύου ethereum που θα μπορούσε να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα των συναλλαγών. Το Ether είναι το εγγενές κρυπτονόμισμα που τρέχει στην αλυσίδα μπλοκ ethereum. Η αναβάθμιση, γνωστή ως “συγχώνευση”, έκανε την τελική πρόβα τζενεράλε την περασμένη εβδομάδα.

Αυτό το ράλι του Ether τροφοδοτεί και το Bitcoin.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto