Στο 3,9% διαμορφώθηκε η ανάπτυξη στην ζώνη του ευρώ του δεύτερο τρίμηνο του έτους,  σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat, από 5,4% που ήταν το πρώτο τρίμηνο.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση το εποχικά προσαρμοσμένο ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 4,0% από 5,5%, τους πρώτους τρεις μήνες.

Σε τριμηνιαία βάση το εποχικά προσαρμοσμένο ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,6% τόσο στη ζώνη του ευρώ όσο και στην ΕΕ,  από 0,5% και 0,6% αντιστοίχως το προηγούμενο τρίμηνο.

Διαβάστε επίσης – Ευρώπη: Η ύφεση το βασικό σενάριο – Στο 8% οι πληθωρισμός

Σημειώνεται ότι κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2022, το ΑΕΠ στις Ηνωμένες Πολιτείες μειώθηκε κατά 0,2% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο (μετά από -0,4% το πρώτο τρίμηνο του 2022). Σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 1,6% (μετά από +3,5% το προηγούμενο τρίμηνο).

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ EUROSTAT

Αύξηση της απασχόλησης στη ζώνη του ευρώ και την ΕΕ

Παράλληλα η Eurostat ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των απασχολουμένων αυξήθηκε κατά 0,3% τόσο στη ζώνη του ευρώ όσο και στην ΕΕ το δεύτερο τρίμηνο του 2022, σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο. Το πρώτο τρίμηνο του 2022, η απασχόληση αυξήθηκε κατά 0,6% στη ζώνη του ευρώ και κατά 0,5% στην ΕΕ.

Σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, η απασχόληση αυξήθηκε κατά 2,4% στη ζώνη του ευρώ και κατά 2,3% στην ΕΕ το δεύτερο τρίμηνο του 2022, μετά από αύξηση 2,9% στη ζώνη του ευρώ και 2,8% στην ΕΕ το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή