Οι θάνατοι από τροχαία στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 7% στο πρώτο τρίμηνο του 2022 και ανήλθαν σε 9.560, σύμφωνα με στοιχεία της αμερικανικής υπηρεσίας για την ασφάλεια στους αυτοκινητοδρόμους (NHTSA). Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων σε διάστημα ενός τριμήνου από το 2002, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020, πρόκειται για αύξηση της τάξης του 21%.

Η NHTSA σημειώνει ότι οι θάνατοι από τροχαία έχουν αυξηθεί σημαντικά μετά το ξέσπασμα της πανδημίας Covid-19. Το 2021 οι θάνατοι από τροχαία στις ΗΠΑ ανήλθαν σε 42.915 (+10,5%), οι περισσότεροι σε έναν χρόνο μετά το 2005.

Διαβάστε επίσης: Ένας στους 10 Έλληνες βλέπει ταινία την ώρα που οδηγεί

Αυξήθηκε ο αριθμός των πεζών που σκοτώθηκαν

Αξιοσημείωτο στατιστικό είναι επίσης ότι το 2021 αυξήθηκε κατά 13% ο αριθμός των πεζών που σκοτώθηκαν σε τροχαία στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της NHTSA, ανήλθαν σε 7.342 και ήταν οι περισσότεροι από το 2005.

Καθώς η κίνηση στους αμερικανικούς δρόμους είχε μειωθεί κατά την περίοδο της πανδημίας Covid-19, ορισμένοι οδηγοί θεωρούσαν ότι η αστυνομία δεν θα μοίραζε κλήσεις με την ίδια συχνότητα. Κάτι που, σύμφωνα με τους ειδικούς, έκανε τους οδηγούς πιο απερίσκεπτους. Έρευνα του NHTSA έδειξε ότι τα περιστατικά υπερβολικής ταχύτητας και μη χρήσης ζώνης ήταν περισσότερα από ό,τι πριν από την πανδημία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα