Η ιδιαίτερα αυξημένη συναλλακτική δραστηριότητα ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της πρώτης συνεδρίασης της τρέχουσας κουτσής χρηματιστηριακής εβδομάδας, με τους επενδυτές να σηκώνουν σχεδόν 57 «καθαρά» εκατομμύρια ευρώ από το ταμπλό, και άλλα σχεδόν 25 από πακέτα προσυμφωνημένων συναλλαγών.

Και με τον Γενικό Δείκτη να κινείται αφενός μόνιμα σε θετικό έδαφος, αφετέρου μόνιμα ανοδικός χωρίς ορέξεις ρευστοποιήσεων, το κλίμα διατηρήθηκε έντονα θετικό, και οι αγοραστές μαζεύονται για να υποδεχτούν τις -ψυχολογικής, κυρίως, σημασίας- 900 μονάδες.

Συνυπολογίζοντας και το γεγονός ότι το ΧΑ έκλεισε σε υψηλά ημέρας, και μάλιστα με μια δημοπρασία αρκετά ενδιαφέρουσα από άποψης όγκου και μεταβλητότητας στο 10λεπτο, συνάγεται ασφαλώς το συμπέρασμα μιας καθολικής επικράτησης των αγοραστών, ακόμα κι αν τελικά ξέμειναν 5 μετοχές της μεγάλης και 5 της μεσαίας κεφ/σης σε αρνητικό έδαφος.

Η προβληματική της αστάθειας των μακροοικονομικών τόσο στις ΗΠΑ όσο και -κατά βάση- στην Ευρωζώνη παραμένει, ώστε οι μακροπρόθεσμες θέσεις να κρατούν ακόμα μικρό καλάθι ως προς τις τοποθετήσεις τους, και προφανώς ακόμα έχουν δρόμο μπροστά τους οι μετοχικές αγορές, εν τη περιπτώσει που τα πράγματα ομαλοποιηθούν.

Το αγοραστικό σήμα από τις 850 μονάδες παραμένει εν ισχύ, με την κοντινή στήριξη να φαίνεται στις 875, που τιμήθηκε ενδοσυνεδριακά την Παρασκευή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News