Λιγότερη ενέργεια καταναλώνουν ήδη επτά στους δέκα Γερμανούς, λόγω του πληθωρισμού που καλπάζει στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Την ίδια στιγμή, ένας στους δύο Γερμανούς ξοδεύουν λιγότερα χρήματα για δραστηριότητες αναψυχής, σύμφωνα με έρευνα της Infratest dimap σε 1. 273 πολίτες για λογαριασμό του ραδιοτηλεοπτικού φορέα ARD.

Ο ετήσιος πληθωρισμός επιταχύνθηκε σε 8,5% τον Ιούλιο από 7,8% τον Απρίλιο, λόγω της αύξησης του κόστους ενέργειας κατά 35%.

Πλήττονται περισσότερο οι πιο φτωχοί

Σύμφωνα με την έρευνα, τα νοικοκυριά με χαμηλότερο εισόδημα αλλάζουν περισσότερο τις συνήθειές τους, καθώς τα δύο τρίτα μειώνουν τα καθημερινά τους ψώνια και τις δαπάνες για δραστηριότητες αναψυχής και διακοπές, σε σύγκριση με τα μισά νοικοκυριά με μέσο εισόδημα.

Νέο «χαράτσι» στους Γερμανούς καταναλωτές

Στο μεταξύ, στα 0,59 ευρώ ανά μεγαβατώρα ορίστηκε η νέα προμήθεια για τη χρηματοδότηση των εισαγωγών φυσικού αερίου στη Γερμανία, με στόχο την ενίσχυση των εθνικών αποθεμάτων.

Αυτό ανακοίνωσε την Πέμπτη ο διαχειριστής της αγοράς φυσικού αερίου Trading Hub Europe, προσθέτοντας μία ακόμα επιβάρυνση στο διαρκώς αυξανόμενο κόστος ενέργειας για τους Γερμανούς καταναλωτές.

Η εισφορά για την αποθήκευση φυσικού αερίου, η οποία θα αρχίσει να εφαρμόζεται από την 1η Οκτωβρίου, έρχεται να προστεθεί σε μια άλλη εισφορά στους τελικούς καταναλωτές, η οποία έχει σχεδιαστεί για να κατανέμει το κόστος αντικατάστασης του ρωσικού φυσικού αερίου στις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας όπως η Uniper.

Αυτό θα κοστίσει ήδη σε μια μέση τετραμελή οικογένεια επιπλέον 480 ευρώ ετησίως, σύμφωνα με την εκτίμηση της πλατφόρμας τιμών Verivox, ενώ η χρέωση της Πέμπτης θα προσθέσει επιπλέον 13 ευρώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Βαλτιμόρη: Αδιανόητο έργο… η απομάκρυνση των συντριμμιών της γέφυρας
Διεθνή |

Τι θα γίνει με τα συντρίμια της γέφυρας στη Βαλτιμόρη - Προβληματισμοί και συνέπειες

«Το πλοίο έχει περίπου το μέγεθος του Πύργου του Άιφελ. Και στην κορυφή του υπάρχει μια ατσάλινη γέφυρα. Φανταστείτε το. Μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσα να το φανταστώ», λέει ο κυβερνήτης του Μέριλαντ