Τη δημιουργία ενός νέου σώματος «πράσινων αστυνομικών» που θα ασχολείται αποκλειστικά με τον εντοπισμό και την καταστολή περιβαλλοντολογικών εγκλημάτων, μεταξύ των οποίων η παράνομη απόρριψη σκουπιδιών και η πρόκληση πυρκαγιών, ανακοίνωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Ζεράρλντ Νταρμανίν, σε συνέντευξη του στην κυριακάτικη «Le Journal du Dimanche».

Τα μέλη της ομάδας που θα είναι γνωστοί ως «πράσινοι αστυνομικοί» (gendarmerie verte) θα είναι ειδικά εκπαιδευμένοι στον εντοπισμό οικολογικών εγκλημάτων. Σε πρώτη φάση θα ξεπεράσουν τους 3.000, αλλά ο στόχος είναι να αυξηθούν περαιτέρω. Μάλιστα, σύμφωνα με το πλάνο, μέλη της ομάδας θα βρίσκονται τοποθετημένα σε διαφορετικά τμήματα, ώστε να παρακολουθούν σε τοπικό επίπεδο, περιβαλλοντολογικές παραβάσεις.

Διαβάστε επίσης: Πόσο αυξήθηκε η καταστροφή δασών λόγω πυρκαγιών 

Η δραστηριοποίηση τους θα έχει ιδιαίτερη σημασία στο μέτωπο της δικαστικής δίωξης όσων εντοπίζονται να ευθύνονται για την πρόκληση πυρκαγιών. Ειδικά το θέμα των πυρκαγιών ήταν ένα από αυτά που υποχρέωσε το υπουργείο να αλλάξει τακτική απέναντι στον εντοπισμό και στην καταστολή τέτοιων φαινομένων. «Φέτος το καλοκαίρι είχαμε περίπου 80 έως 120 νέες φωτιές την ημέρα σε όλη τη χώρα και μέχρι τώρα έχουμε προχωρήσει σε 26 συλλήψεις πιθανών εμπρηστών» επεσήμανε ο Γάλλος υπουργός εξηγώντας πως το νέο σώμα θα βοηθήσει στη συλλογή στοιχείων για τη δικαστική δίωξη και τιμωρία των εμπρηστών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής

Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας